Zlatko Hasanbegović (Foto: PIXSELL)
Zlatko Hasanbegović (Foto: PIXSELL) Foto: Pixsell

Zlatko Hasanbegović tvrdi da je red pred HNK-om za kupnju ulaznica za "Orašar" umjetno stvoren te da karte namjerno nisu prije puštene u prodaju preko internetskih stranica.


Ogromni red protezao se jučer ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, a neuobičajena gužva stvorila se zbog prodaje ulaznica za balet "Orašar" P. I. Čajkovskog.

Vezani članci Sporni gosti u Zagrebu - 2 Hasanbegović na predavanju srpskog povjesničara koji kaže: "Ne samo da sam bio na skupu rehabilitacije Draže Mihailovića, nego..." Red ispred HNK-a u Zagrebu (Foto: Pixsell,Emica Elvedji)1 - 2 Ogroman red pred HNK-om: Građani stoje na kiši i čekaju da bi kupili ulaznice za Orašara

Karte je jučer ujutro zbog problema s online prodajom bilo nemoguće kupiti preko interneta pa su građani od šest sati stajali u redu kako bi se domogli karata. Intendantica HNK-a Dubravka Vrgoč kazala je da ju red ispred kazališta nije previše iznenadio jer je riječ "o predstavi za koju vlada veliki interes".

Zlatko Hasanbegović tvrdi pak da je riječ o "umjetno stvorenom redu" te da ulaznice namjerno nisu puštene u internetsku prodaju kako bi Vrgoč iskoristila priliku za promociju.

"To svi znaju. Orašar se prikazuje od 1931. godine i uvijek je isti broj predstava i ista potražnja, a samo se sada odjednom, za vrijeme mandata gospođe Dubravke Vrgoč formira red. Umjesto tri blagajne otvori se samo jedna i uvijek se obori sustav za online kupnju karata da bi se formirao red. Intendantica kao Neron s balkona može gledati te jadne ljude, a kad se kamere raziđu, onda se karte puste u prodaju", kazao je Hasanbegović za DNEVNIK.hr.

Hasanbegović nadalje tvrdi kako je HNK za 1500 kuna naručio i snimanje reda dronom.

"To je vrhunac bizarnosti. U Zakonu stoji se da se snimanje dronom ne smije obavljati u naseljenim prostorima, a iznimno dopuštenje mora se ishoditi mjesec dana prije. Baš me zanima ako je dozvola uopće ishođena kako se mjesec dana prije znalo da će ispred HNK-a biti red", kaže Hasanbegović i napominje da su kazne za takav prekršaj i do 25.000 kuna.

Iz HNK-a poručuju kako su ulaznice za predstavu (online i fizička prodaja) puštene jučer u 11 sati, no kupovina putem interneta u određenom trenutku je bila onemogućena.

"On line prodaja ulaznica je funkcionirala što dokazuje podatak da je polovica prodanih ulaznica za Orašara kupljena upravo putem interneta. Nažalost, zbog velikog pritiska zainteresiranih kupaca u određenom trenutku stranica je imala tehničke poteškoće. Također, zbog poštovanja prema gledateljima koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme te čekali u redu, Uprava HNK u Zagrebu je dala njima prednost

Snimke iz zraka naručene su za potrebe izrade promo materijala Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Između ostalog, taj će materijal biti korišten za promociju grada Zagreba i njegove kulture, a time i Republike Hrvatske te će biti predstavljen i kao materijal u sklopu projekata iz programa „Kreativna Europa 2014-2020“ za koje je sredstva HNK u Zagrebu dobio od Europske komisije. Kao što je poznato, vidljivost (visibility) je iznimno važan faktor u europskim projektima za što se izdvajaju posebna sredstva", poručuju iz HNK. 
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju