Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petar-Pierre Matek

Hanfa odbacuje optužbe i prozivke za Agrokor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelni čovjek Hanfe, Petar Pierre Matek, odbacio je otpužbe i prozivke na račun agencije za nadzor financijskih usluga, po kojima je trebala ranije reagirati i nadzirati poslovanje Agrokora.

Petar-Pierre Matek, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, rekao je kako je Hanfa na vrijeme donijela rješenje po kojem je obustavila trgovinu dionicama Agrokora koje su izlistane na burzi. Također, ističe da Hanfa nema ovlasti sugerirati faktoring kućama kolika bi trebala biti njihova izloženost Agrokoru, kao ni kontrolirati vrijednost dionica Agrokora na burzi.

"Hanfa je u okviru svojih nadležnosti poduzela sve što je trebala i ja tu uopće ne dvojim da je njezina uloga bila pozitivna. U okviru naših mogućnosti, u industrijama koje mi nadziremo, poduzimali smo sve što smo trebali. Dio tih optužbi odnosi se na navodnu dužnost Hanfe da kontrolira financijske izvještaje kompanije. Želim ovdje reći vrlo jasno da Hanfa nije zadužena za nadzor nikakvih financijskih izvještaja niti jedne kompanije u Hrvatskoj," izjavio je Petar-Pierre Matek, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na Odboru za pravosuđe SDP predložio, HDZ podržao: Održat će se tematska sjednica o Agrokoru, dolazi i glavna državna odvjetnica Ivica Todorić Slučaj Agrokor Todorić se obratio javnosti nakon pada ključnog vještačenja: "Sve im se srušilo"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene