Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Đuro Đaković Holding mora platiti 22.000 kune kazne jer je prekršio Zakon o preuzimanju dioničkih društava, odlučila je Hanfa.


Slavonskobrodska kompanija ogriješila se o zakon predstavljajući javnosti detalje preuzimanja Ingre iako to nije smjela napraviti.HANFA je zaključila da je Đuro Đaković na internetskoj stranici Zagrebačke burze 16. srpnja 2012. godine dao obavijest da je njegov Nadzorni odbor dao suglasnost upravi za objavu namjere dobrovoljne ponude za preuzimanje Ingre.

Vezani članci Sabornica U Saboru o izmjenama zakona o prekidu trudnoće: "Nije isto kada nastaje ljudski život i kada nastaje ljudska osoba" Sanja Barić Ustavna stručnjakinja o slučaju Čavajda: "U slučaju da RH ne poštuje zakone i Ustav, ova nesretna gospođa će to morati učiniti u Sloveniji. A potom će Hrvatska odgovarati"

>> Đuro Đaković zainteresiran za preuzimanje Ingre

Time je za holding nastala zakonska obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre, a tada je ponuditelju i osobama koje s njim djeluju te članovima uprave i Nadzornog odbora ciljnog društva zabranjeno svako drugo komuniciranje s javnošću.No u Đakoviću nisu šutjeli o tome, nego su se raspričali na sve strane što je primijetila i Hanfa.

Tako je ta agencija utvrdila da je nakon nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre održan briefing za novinare na kojemu je o planovima i aktualnoj objavi namjere preuzimanja govorio Vladimir Kovačević, predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga. On je usto i dao intervju na tu temu.(Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju