Problema sa zemljištem, i onim što se na njemu nalazi, imaju u Malinskoj. Hotelski kompleks Haludovo već 19 godina propada, pa tako turisti Haludovo, nekad luksuzno odmaralište na Krku, danas posjećuju jer je postao turističko ruglo.

Galerija Hotelski kompleks Haludovo već 19 godina propada (Foto: Dnevnik.hr) Ara Abramyan (Foto: Dnevnik.hr) Robert Antun Kraljić (Foto: Dnevnik.hr) +0 Zdenko Cerović (Foto: Dnevnik.hr)

"Poznati mađarski bloger posjetio je ovaj napušteni hotel i izgledalo je zanimljivo", kaže Benza, turist iz Mađarske.

Vezani članci Eksplozija u hotelu na Kubi - 7 FOTO/VIDEO Drama u Havani, eksplozija u popularnom hotelu: Poginulo najmanje osam osoba, predsjednik otkrio uzrok Nađan Šerić, predsjednik NK Jadran Supetar Predsjednik nogometnog kluba o obračunu na Supetru: "Pokušali su nas ovršiti, ali pravomoćno smo dobili. Nikud ne idemo"

U nekad glamuroznom resortu odmarale su svjetske zvijezde. Prije 19 godina kupio ga je strani investitor i od tada propada.

Zdenko Cerović u Haludovu je počeo raditi kao recepcionar, a završio je kao direktor.

"Mi koji smo tu radili u pravilu uopće ne dolazimo jer nas boli srce kada ovo vidimo", kaže Cerović.

Nadodaje i da je u tih 20 godina u nepovrat otišlo milijardu i pol kuna ukupnog turističkog prometa. Sve to vrijeme zemljište kraj mora i ostaci hotela u rukama su Ara Abramyana, predsjednika Nadzornog odbora Haludovo. Pojasnio je zašto već dva desetljeća ne poduzima ništa u vezi s obnovom hotela.

"Zamislite, u proteklih 19 godina protiv nas je vođeno više od 150 sudskih sporova, a neke je pokrenula i država. To znači da postoje problemi i s državom. Puno puta smo se nalazili s premijerom, predsjednikom, ministrima, no, nažalost, ništa nismo mogli učiniti. Svake godine pokušavamo nešto početi raditi", kaže Abrayman.

Načelnk Općine Malinska Robert Antun Kraljić pojašnjava pak što je investitor sve mogao graditi u ovih 12 godina.

"Kockarnice, bazene, teniska igrališta, boćališta, zvjezdice, apsolutno sve što je htio", kaže Kraljić.

Uz sve to, tvrde, investitor i dalje traži zatvorenu koncesiju. Za lokalnu, ali i državnu vlast takav tip zatvorenog resorta s rampama prilikom ulaska na plažu nije dopustiv.

"Sve se bazira na tome da ću, ako dobijem zatvorenu koncesiju, ispred hotela graditi, a ako ne, neću. To je praktički ucjena i ne možemo to dopustiti, obalni pojas, zakoni RH to ne dozvoljavaju", kaže Kraljić.

Investitor pak ponavlja da projekt Haludova može realizirati tek kada mu se vrati dio zemljišta za koje tvrdi da mu je oduzeto. Ne odustaje ni od koncesije na pomorsko dobro.

"Znate, zatvorena koncesija nije zato što ja tako želim. Riječ je o 5+ zoni, s 5 zvjezdica, trebamo sigurnost. Nudili smo lokalnim vlastima da izgradimo mjesnu plažu, možemo izgraditi alternativnu cestu pet do 10 metara dalje", kaže Abrayman.

Haludovo je u privatnim rukama, ali i država već godinama pokušava riješiti problem.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Pričali smo s vlasnikom kampa u kojem se ležaljka u hladu plaća skuplje: "Nisam to uveo radi zarade" Naplata hlada na otoku Krku (Foto: Portal Otok Krk) Plaža u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Plaža u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) - 3 +1 Plaža na Krku (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju