Veliku medijsku pozornost dobila je priča o naplati hlada u puntarskom kampu Maslinik. Vlasnik kampa Zlatko Dokić u međuvremenu je odluku o naplati ukinuo, a nama objasnio o čemu se radi.

Galerija


Fotografija cjenika kampa u Puntu na otoku Krku, u kojem stoji kako se mjesto na ležaljkama u hladu naplaćuje dodatnih 15 kuna za odrasle, a 10 kuna za djecu, izazvala je veliku pozornost javnosti.

Vezani članci Darko Vasilić i Marko Balen - 1 Krčani presretni zbog ukidanja mostarine, gradonačelnik otkrio što će se promijeniti: "Ne smeta nam što je odluka donijeta pred izbore" Franjo Toljanić Otok Krk zavijen u crno nakon smrti poznatog vinara: "Ovo je veliki gubitak, Franjo je bio pošten i vrijedan"

"Odlučio sam poslušati glas naroda i više ne naplaćujem mjesto u hladu“, rekao nam je vlasnik kampa Zlatko Dokić, kojeg je nemalo iznenadila medijska pompa oko njegova cjenika.

Kaže da naplatu nije uveo kako bi zaradio, već da bi oslobodio prostor za turiste na privatnom posjedu koji je on unajmio. Objasnio nam je da uz posjed kampa Maslinik, posjeduje i dio plaže Medane, odnosno u koncesiji ima prostor 6 metara od plaže.

"Ljudi imaju besplatnu plažu i tamo besplatno mogu postaviti svoje ručnike. Ja sam unajmio dio prostora gdje posjedujem drvene ležaljke i sjenice. Kako je došlo do prenatrpavanja prostora u hladu, morao sam početi s naplatom.

Vidio sam raznih komentara, ali moram reći da ja nisam na državnoj zemlji. Naplaćivao sam samo na privatnom terenu kako bi svojim gostima omogućio mir i komfor. Malo sam se loše izrazio naplatom hlada, ali, evo, poslušao sam glas naroda i povukao odluku."

I dalje smatra da su reakcije bile prenapuhane.

"Vjernim pobornicima pravde iz kauča mogu poručiti kako sam povukao ovu odluku. Zovem ih tako jer njihovi komentari nemaju smisla. Znam da naplata hlada zvuči čudno, ali ponavljam da na to imam pravo. Imam pravo raspolagati svojim trenutnim vlasništvom i tamo iznajmljivati i naplaćivati različite sadržaje, ali, eto, odluku sam ipak povukao", rekao je. 

U međuvremenu Facebookom kruži fotografija koja ironizira naplatu hlada i na kojoj je napisano da umakanje u moru do struka košta 20 kuna, sjedenje na oštrom kamenu 10 kuna, dok je cijena sjedenja na ravnom kamenu 60 kuna.