Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluku ipak ukinuo

Pričali smo s vlasnikom kampa u kojem se ležaljka u hladu plaća skuplje: "Nisam to uveo radi zarade"

Naplata hlada na otoku Krku (Foto: Portal Otok Krk)
Naplata hlada na otoku Krku (Foto: Portal Otok Krk) Portal Otok Krk
Aktualno Galerija Naplata hlada na otoku Krku (Foto: Portal Otok Krk) Naplata hlada na otoku Krku (Foto: Portal Otok Krk) Foto: Portal Otok Krk Plaža u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Plaža u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Plaža u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Veliku medijsku pozornost dobila je priča o naplati hlada u puntarskom kampu Maslinik. Vlasnik kampa Zlatko Dokić u međuvremenu je odluku o naplati ukinuo, a nama objasnio o čemu se radi.

Fotografija cjenika kampa u Puntu na otoku Krku, u kojem stoji kako se mjesto na ležaljkama u hladu naplaćuje dodatnih 15 kuna za odrasle, a 10 kuna za djecu, izazvala je veliku pozornost javnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija HOROR NA OTOKU Ispovijest srpske radnice na Krku: "Posao im je išao slabo, pa su rekli da poslužujem u štiklama i ugradim sise, gađali su me pepeljarom..." Tuširanje na plaži - 1 ekologija ili ekonomija? Troše previše vode, pa na plažama uvode naplatu tuširanja

"Odlučio sam poslušati glas naroda i više ne naplaćujem mjesto u hladu“, rekao nam je vlasnik kampa Zlatko Dokić, kojeg je nemalo iznenadila medijska pompa oko njegova cjenika.

Kaže da naplatu nije uveo kako bi zaradio, već da bi oslobodio prostor za turiste na privatnom posjedu koji je on unajmio. Objasnio nam je da uz posjed kampa Maslinik, posjeduje i dio plaže Medane, odnosno u koncesiji ima prostor 6 metara od plaže.

"Ljudi imaju besplatnu plažu i tamo besplatno mogu postaviti svoje ručnike. Ja sam unajmio dio prostora gdje posjedujem drvene ležaljke i sjenice. Kako je došlo do prenatrpavanja prostora u hladu, morao sam početi s naplatom.

Vidio sam raznih komentara, ali moram reći da ja nisam na državnoj zemlji. Naplaćivao sam samo na privatnom terenu kako bi svojim gostima omogućio mir i komfor. Malo sam se loše izrazio naplatom hlada, ali, evo, poslušao sam glas naroda i povukao odluku."

I dalje smatra da su reakcije bile prenapuhane.

"Vjernim pobornicima pravde iz kauča mogu poručiti kako sam povukao ovu odluku. Zovem ih tako jer njihovi komentari nemaju smisla. Znam da naplata hlada zvuči čudno, ali ponavljam da na to imam pravo. Imam pravo raspolagati svojim trenutnim vlasništvom i tamo iznajmljivati i naplaćivati različite sadržaje, ali, eto, odluku sam ipak povukao", rekao je. 

U međuvremenu Facebookom kruži fotografija koja ironizira naplatu hlada i na kojoj je napisano da umakanje u moru do struka košta 20 kuna, sjedenje na oštrom kamenu 10 kuna, dok je cijena sjedenja na ravnom kamenu 60 kuna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene