Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Igrokaz u Saboru

'Halo kume! Imam tri mjesta u Ministarstvu, samo se upiši u SDP!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskom saboru zastupnici su danas imali priliku uživati u novom igrokazu.

Zoran Vinković iz HDSSB-a tijekom današnje rasprave o državnim službenicima i namještenicima igrokazom u svojoj interpretaciji dočarao je način na koji on vidi kako idu zapošljavanja u državnoj službi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

'Halo kume! Imam tri mjesta u Ministarstvu za istraživanje rude i gubljenje vremena, glasnogovornik, pomoćnik ministra i tajnik. Samo se javi i upiši i SDP. Javit ću ti se kasnije', riječi su kojima je Vinković dočarao kako ide zapošljavanje u državnoj službi.

Nakon igrokaza, ironično se ispričao i rekao kako se morao javiti jer ga je zvao kum pa ga je želio upoznati s načinom na koji će doći do novog posla.

Vinković je u izlaganju prije igrokaza rekao kako su iza nas tri mjeseca nove Vlade, na čelu s, kako bi to Koreanci rekli, Izvrsnim Zoranom Milanovićem. 'Ako ovakvi zakoni idu hitnu proceduru, očito se Milanović sprema i za naziv Velikog vođe', rekao je Vinković.

'Plan 21 ne postoji'

Dodao je kako je sada svima jasno da je Plan 21 ne postoji, da je ostao na papiru i da je bio obećanje biračima i obično prodavanje magle. 'Umjesto toga, dobili smo plan 25, mini poreznu reformu koja je dotukla državu', tvrdi Vinković.

Ne može vjerovati da Vlada građane putem društvenih mreža pita kako bi riješili glavne probleme u državi. 'Ako ne znate, dajte ostavku, odite lijepo kući, odmorite prepone, jer vas građani nisu odabrali da bi vam davali savjete nego da upravo vi riješite probleme', rekao je Vinković.

Izmjenama Zakona o državnim službenicima, o kojima danas raspravljaju zastupnici u Hrvatskom saboru uvodi se, među ostalim, kategorija službenika koji bi 'dolazili i odlazili s ministrima'.Riječ je o službenicima koji bi dolazili i odlazili s mandatom ministra, premijera ili potpredsjednika vlade, pojasnio je zamjenik ministra uprave Zoran Pičuljan.

Ministrima bi se dala mogućnost da ih zapošljavaju u svojim kabinetima te oni ne bi mogli biti raspoređeni na druga radna mjesta u državnoj upravi. 'Ministrima treba dati mogućnost da stručno ojačaju svoje kabinete', mišljenja je Pičuljan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene