Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jesen na ulicama

Stigla promjena vremena i kiša: HAK upozorava na skliske i mokre kolnike, očekuje se još pljuskova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mokri su i skliski kolnici mjestimice u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK).

Iz HAK-a stoga vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Ilustracija Jedna osoba ozlijeđena Diljem Hrvatske snijeg i poledica: HAK poziva vozače na oprez, nesreća na A1

Zbog prometne nesreće na riječkoj obilaznici (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (na 26.+400 km -nadv. Kozala) ) u smjeru Krka vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 50 km/h.

Prometna nesreća dogodila se i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvora Novska i čvora Okučani (na 130.+200 km ) u smjeru Lipovca, pa se vozi po dvije prometne trake uz ograničenje brzine od 80 km/h.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

DHMZ: Umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu

Umjereno i pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, očekuje Hrvatsku u petak, lokalno će biti izraženih pljuskova s grmljavinom, a oborina će ponegdje biti obilna, osobito u zapadnim predjelima, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Na kopnu će slab do umjeren jugozapadnjak okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar, prema kraju dana na sjeveru u okretanju na buru i istočni.

Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 20 do 25, a na Jadranu između 23 i 28 stupnjeva Celzijusa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene