Obavijesti Video Pretražite Navigacija
mogući su odroni

HAK upozorava: Ceste su mokre i skliske, olujni vjetar u Dalmaciji i Gorskom kotaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U većem dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni i skliski od kiše, a zbog olujnog vjetra samo su za osobna vozila otvorene neke dionice u Dalmaciji i Gorskom kotaru, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Olujni vjetar samo osobnim vozilima dopušta promet na:

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija objavio HAK Oprezno na autocesti A3: Zbog prometne nesreće vozi se jednim trakom Udarni vikend: Gužve na cestama - 3 Posvuda gužva i zastoji FOTO/VIDEO Udarni vikend na autocestama: Kolone su bile kilometarske, turisti u šoku - "Užasno je..."

- autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina)

- autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar)

- na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene

- na državnoj cesti Maslenica-Zaton Obrovački (DC54)

- na Paškom mostu (DC106)

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja .

Na lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Zbog kiše mogući su odroni na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8). Vozače stoga iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez zimske opreme.

Granični prijelaz Svilaj otvoren je samo za putnički promet.

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U prekidu su katamaranska linija Novalja–Rab–Rijeka i trajektne linije Prizna–Žigljen, Lopar–Valbiska.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene