Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reforma kasni 20 godina

Hajdaš Dončić: Željezničari prosvjeduju jer ne žele promjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić komentirao je današnje prosvjede sindikata HŽ Carga

Prosvjedi sindikata HŽ Carga posljedica su nepristajanja na promjene, rekao je danas ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, komentirajući današnji i niz drugih prosvjeda zaposlenih u toj tvrtki. Nezadovoljstvo je očekivano jer u HŽ Cargu djeluje nekoliko sindikata koji su nezadovoljni jer dio njihovih članova ostaje bez posla, kaže Hajdaš Dončić.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male

'Žao mi je zbog otpuštanja, ali HŽ Cargo je obvezan u roku dva mjeseca i tri tjedna poslati plan restrukturiranja Europskoj komisiji, koja procjenjuje je li plan održiv', rekao je Hajdaš Dončić.

Dodao je kako je u prošlosti broj zaposlenih u HŽ Cargu rastao usporedo s padom prihoda. Prevelik broj zaposlenih smatra ključnim problemom te tvrtke. Hajdaš Dončič podsjeća da je Vlada odobrila plan restrukturiranja HŽ Carga i kredit od 250 milijuna kuna kako bi stvorila uvjete za spas tvrtke.

Hajdaš Dončić: Nema alternative smanjenju broja radnika u HŽ Cargu!

Ministar tvrdi da se s reformom željeznice kasni 20 godina, pa je tu teško bilo što promijeniti preko noći, makar to pokušala i 'dva nobelovca'.

U vezi prosvjeda radnika TŽV Gredelja, rekao je da će dugovanja HŽ Carga prema tom poduzeću biti podmirena do kraja tjedna. Kaže da je dospjeli dug HŽ Carga Gredelju puno manji od brojki koje se pojavljuju u javnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene