Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić danas je komentirao smjene na vrhu HAC-a.


Ministar Siniša Hajdaš Dončić danas nam je rekao kako smjena četiri člana uprave HAC-a poslovna, a ne politička odluka. Također, odredio je rok od 60 dana u kojem bi se već trebale vidjeti prve promjene. Ukoliko neće biti promjena na bolje, sam će preuzeti odgovornost, rekao je Hajdaš Dončić.

>> Vlada smjenjuje Upravu HAC-a!

Vezani članci Slika nije dostupna Pritvorenoj trojki iz HAC-a otkaz jer ne mogu na posao Slika nije dostupna 'Loša klima': Vlada smijenila Upravu HAC-a

Ministar je rekao kako je bio nezadovoljan planom restrukturiranja te je tražio osnivanje nove tvrtke iz HAC-a i ARZ-a koja će biti zadužena za održavanje autocesta i naplatu cestarina.

Hajdaš Dončić dodao je kako se treba držati europskih kriterija i standarda te kako će u novu tvrtku biti prebačen optimalan broj ljudi, no kako ne zna koliki je to točno broj.

Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice raspravljala o kadrovskim pitanjima. Skupštini društva Hrvatske autoceste d.o.o. predložen je opoziv predsjednika Uprave Dražena Guština te imenovanje Davora Mihovilića novim predsjednikom. Također se predlaže opoziv članova Uprave Nikole Bačurina, Narciza Dalsasa i Jure Bajića te imenovanje Marijana Sente novim članom.  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook