Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudbina Gredelja

Hajdaš Dončić o Gredelju: Mnoge su firme kroz stečaj zapravo oživjele!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Gredelja odrađuju jednomjesečni otkazni rok.

Tisuću 450 radnika Gredelja u studenom će na burzu, jer tvrtka ide u stečaj. Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić tvrdi da to nije politička odluka, već ekonomski opravdano rješenje s obzirom na pola milijarde kuna dugovanja prema bankama i dobavljačima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi Izbori samo što nisu, a Hrvatska stranka reda mora u stečaj Siniša Hajdaš Dončić zbog govora o izborima upozoren na prostačenje u Saboru Prostote u Saboru VIDEO "To je sad stvarno malo previše": Pala psovka za govornicom, zastupnik ne vidi ništa sporno

>> Krik branitelja koji si je zbog Gredelja oduzeo život ne smije biti prešućen

Ipak, Hajdaš Dončić vjeruje da će u budućnosti Gredelj pronaći model za nastavak proizvodnje. Ministar Hajdaš Dončić tvrdi da nije politička nego ekonomska odluka. Pola milijarde kuna je dugova, iako Gredelj vrijedi tri puta više, a i posla još ima. Da stvar bude apsurdnija danas se predstavljao upravo jedan njihov uradak.

Pa unatoč stečaju Hajdaš Dončić predviđa da će i do 1000 radnika Gredelja imati novu priliku. 'Kroz stečajni postupak mnoge su firme zapravo oživjele. Imamo primjer Peveca. Dakle, ne gledati toliko crno, smatram da Gredelj ima budućnost na hrvatskom tržištu i kroz proizvodnju vlakova i proizvodnju lokomotiva, a isto tako kroz održavanje i njegu', rekao je ministar.

U Hrvatskoj je više od 80 tisuća osoba od 50 do 60 godina starosti koji ne uspijevaju pronaći posao. Radnike Gredelja čeka ista sudbina. Priželjkuju samo jedno: posao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene