Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećeni energetski kabeli

Kaotično na autocesti, zbog izvanrednog događaja bio prekinut promet: Iz HAC-a imaju molbu za sve

Kolona kod Delnica
Kolona kod Delnica Foto: Screenshot/HAK
Zbog oštećenja energetskih kablova na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u zoni radova i dvosmjernog prometa u tunelu Sopač, bio je prekinut promet između čvorova Delnice i Kikovica u smjeru Rijeke, objavile su u petak navečer Hrvatske autoceste (HAC).

Radovi su na autocesti A6 između 49+000 km i 44+000 km (tunel Sleme, vijadukt Golubinjak i tunel Sopač). Za sav promet zatvoren je kolnik u smjeru Zagreba od 49+000 kilometara do 45+500 kilometara, a promet se vodi dvosmjerno na kolniku u smjeru Rijeke.

Pročitajte i ovo gužva na autocesti Nema rješenja HAC objasnio zašto se stvaraju kilometarske kolone: "Povećali smo broj traka i uveli novost na naplatne kućice, ali..." Kolona pred tunelom Mala kapela - 1 HAK poziva na oprez Kilometarska kolona pred Malom Kapelom, otkriveno i o čemu je bila riječ

U tunelu Sopač u smjeru Rijeke promet se vodi jednom prometnom trakom. Iz HAC-a mole korisnike za poštivanje prometnih znakova. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Predviđeno trajanje radova je do 06.04.2023. godine.

Zbog izvanrednog događaja (oštećenje energetskih kablova) na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u zoni radova i dvosmjernog prometa u tunelu Sopač, bio je prekinut promet između čvorova Delnice i Kikovica u smjeru Rijeke. U smjeru Zagreba prometuje se normalno, javio je HAK oko 23h u subotu. 

Aktualno stanje na cestama HAK-a provjerite na njihovim stranicama na OVOJ poveznici. 

Kolnici mokri i skliski

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeno se vozi usporeno na dionicama gdje traju radovi.

Vozače se poziva da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama. Zbog puknuća poklopca vodovodnog šahta na DC8 Jadranskoj magistrali u mjestu Zaton Mali promet teče jednim trakom, uz regulaciju semaforima.

Do 6 sati ujutro zbog radova u tunelu Učka vozi se uz posebnu regulaciju prometa, naizmjence. Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija 9308 Mali Lošinj - Cres - Rijeka.

Na više graničnih prijelaza zabilježena su čekanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene