Četvorka HAC-a je oko 17.15 izašla iz Remetinca ispred kojeg su ih dočekale obitelji.


Nakon što su ispitani svi svjedoci sudac je iz pritvora odlučio pustiti četvorku osumnjičenu za malverzacije u HAC-u. Ispitivanjem svih predloženih svjedoka prestaje razlog za pritvor bivšem predsjedniku i članu Uprave HAC-a Jurici Prskalu i Mariju Lovrinčeviću, direktoru Sektora za građenje Goranu Legcu, glavnom inženjeru projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željku Kandžiji.

Vezani članci Slika nije dostupna Sutra smjena Uprave HAC-a? Slika nije dostupna U tunelima na godinu 340 vatrogasnih intervencija

Četvorka je osumnjičena da je državni proračun oštetila za 22 milijuna kuna. Nakon što su ispitani svi svjedoci sudac je zaključio kako nema razloga za daljnim zadržavanjem osumnjičenih u pritvoru. Naispitan je ostao samo jedan svjedok koji se trenutno nalazi u inozemstvu, a njegov iskaz sud smatra irelevantnim za istragu.

>> Četvorka iz HAC-a i Žužul već idući tjedan na slobodi?

>> Svjedočenja oko HAC-ovih afera uskoro završena

>> Pritvorenoj trojki iz HAC-a otkaz jer ne mogu na posao

Direktor i suvlasnik Skladgradnje Slavenu Žužulu do daljnjeg ostaje u pritvoru, jer je prema posljednjim informacijama protiv njega zatražena proširena istraga. Tu je informaciju potvrdio njegov odvjetnik Ante Madunić. Proširenje istrage nema veze sa slučajem HAC i bojanjem tunela, već je porezna kontrola otkrila nepravilnosti u poslovanju Skladgradnje. Odluku o eventualnom puštanju iz pritvora Slavena Žužula sud će donijeti sutra. 

'Suludo je razmišljati o nekakvom utjecaju na svjedoke za djelo iz 2004. Ne smijemo zaboraviti da se radi o Slavenu Žužulu koji je jedini vlasnik jedini direktor svoga poduzeća, pa o kakvom ponavljanju djela možemo ovdje govoriti. Dakle, radi se o jednoj pravnoj nebulozi', rekao je Mate Matić.

Sada je sve na tužiteljstvu. Oni bi trebali procijeniti imaju li dovoljno dokaza za pokretanje optužnog prijedloga i kasnije sudskog procesa ili će predlagati neke nove svjedoke i proširenja istrage. Do danas u pritvoru - bivši direktori Hrvatskih autocesta branit će se sa slobode. Ako se optužbe pokažu točnima, podsjetimo prijeti im zatvorska kazna i do 10 godina.