Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mito i korupcija

Tužio zviždačicu: 'Na sudu sam jer sam rekla istinu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan HAC-ov direktor našao se pred sudom, ali kao tužitelj.

Željko Krapljan iz sektora za održavanje, javnosti poznat kao bivši HDZ-ov saborski zastupnik, tužio je za klevetu zviždačicu Majdu Rumoru, djelatnicu s naplatne postaje Novska. Prije više od godinu dana Rumora je javno na radničkom skupu prozvala Krapljana da ju je preko posrednika tražio 10 tisuća eura mita za zaposlenje u hrvatskim autocestama. Rumori se sada za to sudi. 'Ja sam na sudu zato što sam javno rekla koje se drugi nisu usudili jer su se bojali. Dakle rekla sam istinu.', rekla je Rumora.

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Blaženka Divjak Nakon tri godine suđenja Divjak oslobođena optužbe za klevetu: "Obijesno parničenje bivšeg rektora Borasa i sadašnjeg Lakušića protiv mene završilo na njihovu sramotu"

Direktor tvrdi kako mu se preko Rumore podmeće sindikat. 'Organizatori se znaju, gospodin Stanić, koji je totalno nemoralna osoba osoba i kojoj su vadili novce iz gaća te koja je cijeli proces iskonstruirala i izrežirala', tvrdi Željko Krapljan, zamjenik direktora Sektora održavanja u HAC-u.

Sindikalac Stanić loptu pak prebacuje na državno odvjetništvo i USKOK koji uz uzimanje mita istražuju i druge HAC-ove afere gotovo godinu dana bez ikakvih rezultata. 'Ja bi volio da državno odvjetništvo barem kaže da tu nema elemenata, neka se oglase i kažu da je ovdje sve čisto pa da mi znamo da je sve čisto.', rekao je Mijat Dedić iz Nezavisnog cestarskog sindikata.

Da zapošljavanje u HAC-u nije bilo čisto, tvrdi se u više od 10 prijava s imenom i prezimenom, ali otvarače pandorine kutije, poput Rumore, institucije ne štite dovoljno, smatraju zviždači.
'Sve se ovo ne bi događalo da postoji dobar rad uskoka, odvjetništva, policije. Ljudi bi tamo našli pravdu.', kaže Vesna Balenović iz Udurge Zviždač.  Afere iz HAC-a izlazile su kao automobili iz tunela. Za kriminal su osumnjičeni samo skupocjeni farbači. Trebat će izgleda još političke volje da se svi slučajevi ispitaju do kraj.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene