Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspored napravljen sukladno ugovoru o radu

HAC opovrgnuo da je Rumoru premjestio na drugo radno mjesto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske autoceste u današnjem su priopćenju odbacili tvrdnje da je njihova blagajnica Majda Rumora premještena na radno mjesto 27 kilometara od kuće nakon što je upozorila na korupciju kod zapošljavanja novih djelatnika u toj tvrtki.

U HAC-u ističu da je privremeni raspored rada blagajnika napravljen zbog formiranja nove naplatne postaje Popovača, za vrijeme sanacije nadvožnjaka na autocesti A3 od Ivanje Reke do Novske. Raspored obuhvaća rotaciju 18 radnika, a do sada nitko od blagajnika nije privremeno premješten, pa niti radnica Majda Rumora iz razloga što najavljeni radovi nisu počeli, tvrde u HAC-u.

Pročitajte i ovo Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju Slika nije dostupna 'Uštedjeli HAC-u novac' Zagorje-Tehnobeton: Nismo sklapali fiktivne ugovore s HAC-om

'Prvi raspored napravljen je još 23. ožujka zbog ranije najavljenih termina početka sanacije nadvožnjaka. Taj raspored radnika napravljen je sukladno ugovoru o radu i Pravilniku o radu i to 15 dana ranije, što je uobičajena procedura za pripremu poslova naplate cestarine', navode u priopćenju.

>> Nakon što je ukazala na korupciju, dobila premještaj

Dodaju da će planirani radovi sanacije nadvožnjaka početi 20. travnja, pa će se sukladno tome ponovno izraditi privremeni raspored rada blagajnika.

Predsjednica udruge 'Zviždač' Vesna Balenović jučer je ustvrdila da preseljenje Majde Rumore, inače samohrane majke dvoje malodobne djece, nije motivirano poslovnim razlozima jer je obavijest o preseljenju uslijedila neposredno nakon što je ukazala na korupciju pomoćnika direktora Željka Krapljana.

Balenović je kazala i da je lani u HAC-u zaposleno oko 300 ljudi koji su za radno mjesto platili između tisuću i 10.000 eura. "To bi moglo značiti da su ilegalni 'kadrovici' inkasirali između 300.000 i tri milijuna eura", dodala je Balenović.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene