Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plaćanje zaposlenja

HAC nakon istupa radnice zatražio istragu o navodnoj korupciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrabrost Majde Rumore, koja je prva javno iznijela priču o korupciji i primanju mita pri zapošljavanju u Hrvatskim autocestama, očito je uzburkala strasti u toj državnoj tvrtki.

Hrvatske autoceste zatražile su od Državnog odvjetništva da istraži sumnje u primanje mita prilikom zapošljavanja u toj tvrtki, na što je prošlog tjedna na godišnjem skupu radnika u Kutini upozorila radnica Majda Rumora koja tvrdi da je od nje zatraženo 10.000 eura kako bi dobila posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjedočenje čelnih ljudi U istrazi za HAC svjedočili Livaković i Sapunar Slika nije dostupna Hitan sastanak kod Kalmete Sutra smjena Uprave HAC-a?

HAC-u je u interesu da poslovanje i zapošljavanje bude transparentno, u skladu sa zakonom i internim pravilima, pa će zbog toga poduzeti sve kako bi se taj slučaj istražio do kraja, priopćila je danas ta tvrtka. U HAC-u navode da je njihovom društvu načinjena šteta jer su zapošljavanje i druga područja poslovanja tvrtke dovedena u pitanje, pa takvo stanje žele što prije riješiti.

Blagajnica na naplatnim kućicama u Novskoj Majda Rumora u petak je u medijima izjavila kako joj je prilikom zapošljavanja rečeno da posao može dobiti preko Željka Krapljana, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i sadašnjeg zamjenika direktora Sektora za održavanje u HAC-u Stjepana Klarića, ali ako mu plati deset tisuća eura.

Rumora je ispričala da je na kraju zaposlena bez davanja mita, nakon što joj je tadašnji ravnatelj HAC-a Mario Crnjak rekao da napiše novu molbu, budući da kao nezaposlena samohrana majka ispunjava uvjete za posao i da nikome ne treba davati mito.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene