Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alkotest potvrdio alkohol u krvi

Habuš: Varaždin je u prevelikim problemima da dam ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na listi Kukuriku koalicije ime je i novog gradonačelnika Varaždina.

Nalaz krvi potvrdio je rezultate alkotesta HNS-ova Gorana Habuša. U organizmu je imao više od gram i pol alkohola po kilogramu kada je u petak navečer vozeći službeni gradski automobil uzrokovao lakšu prometnu nezgodu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro Slika nije dostupna KAD PIJEŠ, NE VOZI Mrtav pijan prije 10 ujutro pao s bicikla kod Varaždina: Gotovo četiri promila bila su stvarno previše

'Potvrđena je koncentracija veća od 1,5, to u prijevodu znači da se radi o prekršaju za koji je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena novčana kazna od 5 do 15 tisuća kuna', rekao je glasnogovornik PU varaždinske Igor Planinc.

Novopečeni gradonačelnik ipak nema namjeru podnijeti ostavku iz moralnih razloga jer tvrdi to bi značilo nove izbore za što grad Varaždin nema vremena.

'Zato smatram da ne treba davati ostavku u ovom trenutku. Varaždin je u velikim problemima. Ovaj tjedan ćemo imati press konferenciju na kojoj ćemo prezentirati zatečeno stanje u gradu. Dobili smo podršku 70 posto građana da izvučemo grad iz ove situacije i to svakako namjeravamo učiniti', rekao je Habuš.

Vođa Kukuriku koalicije tvrdi da ovakvo ponašanje u njihovim redovima neće tolerirati. 'Za to nemam ni razumjevanja ni opravdanje i neću imati ukoliko budem predsjednik Vlade', rekao je Zoran Milanović. No dok nije predsjednik Vlade, odluku Milanović prepušta Habuševu HNS-u. Nogometnim rječnikom stranka ga je kaznila samo žutim kartonom. Ostao je i visoko na izbornoj listi.

'Ne nećemo tražiti da odstupi. Ovog trenutka možemo to i tretiramo to kao zadnji postupak. Čovjek će odgovarati za saobraćajni prekršaj', rekao je Radimir Čačić. Na ostavku poziva Habuševa oporba. Od HDZ-a do nezavisnih zastupnika ranijeg gradonačelnika Čehoka. 'Radi se o ljudima koji su direktno odgovorni što se grad našao u ovakvoj situaciji pa je na neki način njihova moralna upitnost da me prozivaju', rekao je Habuš.

'Mislim da je konačno vrijeme da se u Hrvatskoj razvije nekakva etika odgovornosti i da svatko bude odgovoran za svoje javno djelovanje. Ako vi vozite gradski automobil u pijanome stanju, počinite nesreću, posljedice bi u kulturama koje imaju jednu demokratsku tradiciju bile u pravilu ostavka', rekao je Tihomir Cipek s Fakulteta političkih znanosti.

Novopečeni gradonačelnik za sada ostaje u sedlu. A što o svemu misle građani, imat će prilike reći uskoro - birajući ili ne listu s Habuševim imenom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene