Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Goran Habuš komentirao je novu ponudu T7 VIS-a da su spremni obrađivati balirani i novonastali komunalni otpad po neto cijeni od 560 kuna po toni, rekavši da je ta ponuda puna nedorečenosti te da je smatra nedovoljno ozbiljnom.


'Ponuda je stigla jučer i u ovom se trenutku odnosi samo na cijenu, a sve ostalo ostaje otvoreno - od pitanja međusobnih tužbi do činjenice da je to ponuda samo za šest mjeseci i da je pitanje što kasnije', rekao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš dodavši da privremena dozvola T7 VIS-u istječe 4. listopada i da je pitanje hoće li ili ne dobiti dozvolu za nastavak.

Rekao je da je to jedna inicijalna ponuda koja ima previše nedorečenosti da bi Gradsko vijeće moglo o njoj ozbiljno raspravljati, ali da će Grad T7 VIS-u odgovoriti za nekoliko dana.

Vezani članci Suđenje u aferi Agram (Foto: Pixsell,Borna Filic) Afera Agram: Potvrđena optužnica protiv Milana Bandića i Petra Pripuza Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba (Foto: Dnevnik.hr) Bandić uvjeren da Zagreb prednjači u rješavanju problema s otpadom: "Prvi smo krenuli,  kuhao sam ajngemahtec prije 11 godina"

>> I dalje smrdi: U Varaždinu još nije riješen problem smeća

Podsjetio je da su raspisani javni pozivi za dodjelu koncesija i da bi, ne bude li novih žalbi, 19. listopada trebale biti otvorene pristigle ponude za novonastali otpad, a 5. studenoga za balirani otpad, nakon čega bi o ponudama trebalo raspravljati Gradsko vijeće i odabrati najbolje rješenje.

Na zamolbu novinara Habuš je komentirao i navode gradskog vijećnika Josipa Staneka koji je na današnjoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća ustvrdio da se u Brezje ne dovozi samo varaždinski otpad, nego i otpad iz nekih udaljenijih općina i gradova.

>> Privremeno rješenje: Varaždinski otpad u Brezju još 30 dana!

'Činjenica je da T7 VIS u Brezje dovozi smeće iz nekih općina i da ga tamo obrađuje, na koji način - ne znam, no, ako imaju sve potrebne dozvole za rad, mi im ni na koji način ne možemo zabraniti da dovoze smeće iz ostatka Hrvatske, a kad uđemo u EU sljedeće godine - čak i iz Europe', rekao je Habuš te ponovio da T7 VIS-u privremena dozvola istječe za dva dana i da tek treba vidjeti što će biti nakon toga.

Iz T7 VIS-a su jučer priopćili da su s ciljem hitnog rješavanja problema vezanog uz obradu komunalnog otpada u postrojenju za mehaničko-biološku obradu otpada u Brezju, Gradu Varaždinu ponudili obradu baliranog i novonastalog komunalnog otpada na okvirni rok od šest mjeseci (za vrijeme trajanja pokusnog rada) po neto cijeni od 560 kuna po toni otpada te da je takvu cijenu u ožujku ove godine zatražila sama gradska vlast.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook