Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekršio sve uvjete, prijetio...

Haaško tužiteljstvo zatražilo vraćanje Šešelja u pritvor, radikali poručili: Šešelj se neće dobrovoljno vratiti u Haag!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo želi da se Šešelj vrati u pritvor jer 'njegovo ponašanje na slobodi podriva temelje odluke o njegovu privremenom puštanju'.

Haaško tužiteljstvo u ponedjeljak je zatražilo vraćanje Vojislava Šešelja u pritvor. Navode kako Šešeljevo ponašanje nakon povratka u Srbiju podriva temelje za njegovo privremeno puštanje na slobodu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljajić o Šešelju 'Najbolje da se sam preda. Svako opiranje umanjit će šansu da kasnije bude pušten' Slika nije dostupna Povratak u Haag Raspravno vijeće nema rok za odlučivanje o Šešelju

'Sudsko vijeće trebalo bi poništiti Šešeljevo privremeno puštanje i zakazati saslušanje po njegovu povratku u Haag kako bi proučilo pitanje bilo kakvih budućih puštanja na privremenu slobodu u ovom predmetu', navodi se u podnesku tužiteljstva.

Prilikom odluke o puštanju Šešelja na privremenu slobodu Raspravno vijeće vodilo se za humanitarnim razlozima, navodeći kako su dobili povjerljive informacije koje su upućivale na njegovo pogoršano zdravlje.Vodeći se humanitarnim razlozima, Vijeće je odlučilo postaviti samo minimalne uvjete za puštanje, prije svega da Šešelj ne utječe na svjedoke i žrtve', navodi se u podnesku.

No pokazalo se da je povjerenje dano Šešelju bilo neutemeljeno. Izričito je naglasio da se neće vratiti u Haag, iznio je prijetnje protiv ljudi koji surađuju s tužiteljstvom i jasno demonstrirao da mu njegovo zdravstveno stanje nije prepreka u nedopustivim izjavama koje su uvredljive za žrtve.

'Kad se slegnu strasti, većini europskih zastupnika će biti neugodno'

Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je danas da se lider radikala Vojislav Šešelj neće dobrovoljno vratiti u Haag i da o budućim potezima treba pitati predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića.

Tužiteljstvo traži od raspravnog vijeća opoziv te odluke, povratak Šešelja u Den Haag i zakazivanje hitne rasprave o njegovu zdravstvenom stanju i uvjetima pod kojima bi eventualno ponovno mogao biti privremeno oslobođen. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene