Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve i kolaps očekuju se i u subotu

Prometni kaos pred uskrsni vikend: Gužve na svim autocestama, u Zagrebu i oko njega najgore

Gužva na graničnom prijelazu Bregana (Foto: Dnevnik.hr)
Gužva na graničnom prijelazu Bregana (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Gužva na graničnom prijelazu Bregana (Foto: Dnevnik.hr) Gužva na graničnom prijelazu Bregana (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
S uskrsnim vikendom dolaze i gužve na prometnicama. Najveći zastoji tijekom dana očekuju se na graničnim prijelazima Bregana, Bajakovo i Stara Gradiška.

''Situacija je oko 19 sati puno bolja nego u poslijepodnevnim satima kada je područje u i oko Zagreba bila u kompletnom kolapsu. No, to ne znali da su uvjeti na cestama idealni za vožnju. Vrlo gust je i pojačan promet na svim cestama, naročito na dionici od Zagreba do Karlovca i obratno, gdje se povremeno vozi u zastojima u zoni radova. Do 19 sati Lučkom je prošlo 30.000 vozila. Pojačani promet očekuje se i u subotu, naročito na graničnim prijelazima gdje su čekanja oko pola sata'', javio je reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

Pročitajte i ovo Gužve na cestama - 1 Gužve na čvorovima Stiže udarni turistički vikend, iz HAK-a imaju savjet za sve vozače i poručuju: "Očekuje se pojačan promet od ranih jutarnjih sati" Gužve na cestama Stanje na cestama Gužve na putu prema moru teško je izbjeći: HAK savjetuje kad je najbolje krenuti na put

Pojačan je promet i na autocestama Zagreb - Split i Zagreb-Rijeka u smjeru mora, te na dionici Bregana - Lipovac u smjeru Slavonije.

Iz HAK-a upozoravaju i na pojačan promet na Jadranskoj magistrali te na državnim cestama. Gužve se očekuju i u prilazima većim turističkim središtima - Splitu, Zadru, Rijeci i Puli, a do kraćih čekanja moglo bi doći u trajektnim pristaništima.

''Kao i svakog Uskrsa očekuje se pojačan promet i na graničnim prijelazima za početak naravno i na glavnim cestovnim pravcima što uključuje autocestu Zagreb-Macelj, Bregana-Lipovac, Zagreb-Split-Ploče, Rijeka-Zagreb, Istarski ipsilon, također i Jadransku magistralu punom dužinom skroz do Dubrovnika. Također na prilazima turističkih gradova i mjesta'', rekla je Ivana Mišur iz HAK-a.

''Što se tiče uskrsnih blagdana oni nam donose i pojačan priljev putnika tako da za ovaj produženi vikend i blagdane očekujemo više od 45.000 putnika, više od 8.0000 vozila što se tiče Splitske luke'', kaže Jelena Ivulić iz Jadrolinije.

Velike su gužve na prometnicama u Zagrebu i oko njega. Dok su turisti krenuli prema moru, oni koji rade u inozemstvu krenuli su put Slavonije. Novi test strpljenja čekao ih je na zagrebčkoj obilaznici - oko 15 sati kolona je iznosila 13 kilometara.

HAK: Izvanredne situacije na autocestama

Vrlo je gust promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, glavnim cestovnim pravcima, uključujući autoceste: A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb, Istarski ipsilon, Jadransku magistralu (DC8), zagrebačku i riječku obilaznicu te na graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u RH i BiH na izlasku iz RH. Pojačan je prilje vozila na NP Zagreb Istok u smjeru Lipovca te povremeno na NP Lučko u smjeru Karlovca.

Na pojedinim graničnim prijelazima s BiH zabilježena su duža čekanja zbog pojačanog priljeva vozila.

Poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su i na dionicama cesta na kojima traju radovi.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila iz HAK-a upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene