Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč koroni

Stižu turisti: Velike kolone na Bregani, za ulazak u Hrvatsku čeka se satima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na graničnom prijelazu Bregana danas se čekalo i do tri sata. Otvoreno je šest putničkih traka. Gužve i na prijelazima sa BiH. Ministar turizma najavljuje aplikaciju koja bi trebala ubrzati prelazak granice.

Na graničnom prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom od jutra se stvaraju gužve. Na Bregani se na ulazak u Hrvatsku čeka i do tri sata. Otvoreno je šest putničkih traka i dvije za teretna vozila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uveden nakon lockdowna Stožer produžio režim o prelasku granica, ograničenja i dalje na snazi Viktor Orban (Foto: AFP) najavio orban Mađarska od 1. rujna postrožuje pravila za prelazak granica, što će biti s Hrvatskom?

Prema podacima HAK-a kolona teretnih vozila u smjeru Slovenije duga je oko dva kilometra. Do 15 sati na prijelazu Bregana u Hrvatsku je ušlo oko 7 tisuća vozila. Od toga je oko 4 tisuće stranih državljana. Do gužvi je došlo, poručuju iz HAK-a, zbog detaljnijih kontrola zbog mjera protiv koronavirusa. Ministarstvo turizma sljedeći tjedan planira objaviti i aplikaciju koja bi trebala pomoći lakšem prelasku granice.

"Svi će moći ranije aplicirati, dati sve svoje podatke. Gdje idu, gdje su uplatili ili su vlasnici, tko s njima putuje u autu, osobne iskaznice, putovnice. Na taj način će dobiti potvrdu kao što je e-propusnica bila", rekao je Gari Capelli.

Pojačane kontrole

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić izvijestio je kako se na Bregani za ulazak u Hrvatsku čekalo i u večernjim satima, a ništa bolja slika nije bila ni na prijelazima Kaštel, Rupa, Plovanija i Macelj. 

"Policija obavlja pojačane kontrole,  provjerava se odakle strani državljani dolaze i gdje planiraju ići i imaju li putnici sve potrebne dokumente. Svi oni koji su u tranzitu kroz Hrvatsku moraju imati potvrdu da će ih zemlja u koju žele otići primiti.  Što se tiče turističke sezone barem za sada - strani gosti koji dolaze u Hrvatsku sa sobom na granici morat će imati neki dokaz da će turistički ostati u Hrvatskoj - primjerice morati će imati vaučer ili pak račun od hotela. No primjerice ako idete u Sloveniju iz Hrvatske ovakvih problema ne bi trebali imati iz razloga jer je tamo proglašen kraj epidemije pa nema potrebe za detaljnim pregledom putnika. Nešto drugačija priča je ako ste hrvatski državljanin i želite posjetiti rodbinu u Bosni i Hercegovini - to još uvijek do daljnjeg neće moći napraviti", izvijestio je Mikić.
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene