Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačan promet

Gužva na autocesti: Zbog prometne nesreće u tunelu na A1 kolona od 20 kilometara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolnici su skliski i mokri, a gužve su u priobalju, cestama u smjeru mora i na nekim graničnim prijelazima.

"Uklonjena su vozila iz prometne nesreće na autocesti A1 u tunelu Plasina između čvorova Brinje i Perušić u smjeru mora, no i dalje se vozi u koloni dugoj oko 20 km (između tunela Mala Kapela i Plasina)", javljaju u HAK-u i mole vozače za strpljenje

Pročitajte i ovo Ilustracija sve na jednom mjestu HAK savjetuje vozače: Provjerite što je najvažnije imati sa sobom ako zapnete u gužvi Gužva na pristaništu Valbiska Podaci HAK-a Zbog početka turističke sezone stvaraju se gužve na cestama: Provjerite gdje su najduže kolone

Nakon udarnog vikenda, gužve, iako manje, nastavile su se i u ponedjeljak. Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, pojedinim graničnim prijelazima te u priobalju.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u smjeru Republike Slovenije kolona vozila duga je oko 2 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon. Na graničnom prijelazu Rupa čeka se oko sat i pol, kao i na prijelazu Kaštel.

Zbog kiše i veće gustoće prometa, između Karlovca i Zagreba vozi se otežano. Od graničnih prijelaza, najveća je gužva na Rupi. Za ulazak u Hrvatsku tamo se čeka oko 1 sat. 

Kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora kolone su jutros bile duge oko 3 kilometra, no u smjeru Zagreba nije bilo dužih čekanja.

"Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini graničnih prijelaza moguća su duža čekanja", kažu u HAK-u, ali mole vozače da prilagode vožnju uvjetima na cestama jer su kolnici mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene