Gužve na prometnicama (Foto: Zarko Basic/PIXSELL)
Gužve na prometnicama (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Foto: Zarko Basic/PIXSELL

I u nedjelju su prometnice pune. Tijekom prvog dijela dana većinom u smjeru mora, a povremeno i u smjeru unutrašnjosti.


Promet je vrlo gust na većini cesta u smjeru mora, povremeno i u smjeru unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (D8), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu te na pojedinim graničnim prijelazima.

Vezani članci Toni Štimac, načelnik Općine Lokve, i Katarina Jusić Snijeg ih zatrpao kao usred zime: "Ovo je Gorski kotar, opremljeni smo, borimo se" Slika nije dostupna Sati u kolonama: Razmjena nježnosti...

Na nekim se dionicama autocesta vozi usporeno i u koloni, uz povremene kraće zastoje, osobito u blizini odmorišta i čvorova. Vozače se poziva na stpljenje te prilagođavanje brzine i načina vožnje trenutačnim uvjetima. Pazite i na sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A1 promet je gust na dionici od Zagreba prema Karlovcu, (uz stalno pojačan priljev vozila na naplati Lučko u smjeru mora) te cijelom dionicom prema jugu i u smjeru unutrašnjosti.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

-na izlazu s autoceste u Lučkom kolona je oko 3 km;
-kod naplatne postaje Demerje kolona je oko 1 km;

A7 GP Rupa-čvor Diračje i Sveti Kuzam-Šmrika:

-riječka obilaznica kod čvora Škurinje (na 24.+650 km) u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, zbog sanacije mjesta nakon prometne nesreće.
-između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno, u koloni.