Željko Kerum koji nije uspio pobijediti na izborima za gradonačelnika smjestio se uz vladajući HDZ u Gradu Splitu i zasad surađuju, no u pitanje se dovodi njegova koncesija na plaži Bene na splitskom Marjanu.

Galerija Gube li Kerumovi plažu Bene? (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Gube li Kerumovi plažu Bene? (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Gube li Kerumovi plažu Bene? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 +2 Gube li Kerumovi plažu Bene? (Foto: Dnevnik.hr) - 3

U javnosti se ističu propusti na plaži, a i Ministarstvo graditeljstva provodi izvide. Spominje se i dug za prijašnju koncesiju Željka Keruma na Benama u iznosu od 700 tisuća kuna.

Vezani članci Grom pogodio ženu na plaži - 4 Žena koju je pogodio grom na plaži bori se za život: U trenutku udara imala je i ogrlicu Mario Jurič Žena koju je pogodio grom na plaži u Splitu, bori se za život: "Sve je izgledalo stravično, pokušala se skloniti"

Plaža Bene nalazi se u park-šumi Marjan, tu su restoran, teniski tereni, dječja igrališta. Kerum je jednu koncesiju na Benama već odradio, a drugu je koncesiju u travnju ove godine dobio Kerumov nećak Igor Sapunar. Izglasala ju je tada Županijska skupština, a predsjednik skupštine bio je Petroslav Sapunar, Kerumov zet i otac spomenutog nećaka. Splićani su se prisjetili.

Razgovarali smo kratko s Kerumom, a on tvrdi kako je odluka o koncesiji za Bene jednom donesena te da je to gotova stvar. Dakle, čini se da je uvjeren kako se njegovu nećaku koncesija neće oduzimati.

Gube li Kerumovi plažu Bene? (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Gube li Kerumovi plažu Bene? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Kerum ističe kako je u plažu, u čitav taj posao na Benama uložio 4 i pol milijuna kuna. No konkretan odgovor na pitanje je li dužan 700 tisuća kuna na ime koncesije za plažu nismo čuli. Mogao je to pojasniti županijski pročelnik za pomorstvo, ali, eto, on u utorak cijeli dan nikako nije bio dostupan.

"Uvala Bene jedna je od najvrjednijih, građani žele da to bude uređeno. Sadašnje stanje je loše", kaže Ante Čikotić, član Komisije za koncesije Splitsko-dalmatinske županije.

Mnoge zanima spominjanje duga i za raniju koncesiju, i to od 700 tisuća kuna. Oporbi je nepojmljivo da Županija tolerira toliki dug.

Nadležni županijski pročelnik za pomorstvo Stipe Čogelja u utorak također nije odgovarao na upite. Građevinska inspekcija potvrdila je za Dnevnik Nove TV da je zaprimila prijavu zbog problema plaže. Iz Udruge Društvo Marjan užasavaju se septičke jame na plaži.

"Djeca misle da je to nekakav potok, ali to su fekalije. Kad se napuni septička jama, ona propušta i cijedi se u more.To je civilizacijska sramota", ističe Srđan Marinić iz udruge Društvo Marjan.

Građane općenito iritira podjela koncesija plaža koja mnoge podsjeća na novovjeku privatizaciju.

Svakako, nakon rušenja na Žnjanu i na Kašteletu, očito se nastavlja tema splitskih plaža. Pitanje je tko će se do ljeta uključiti u posao i zaradu koju nosi ljeto i veliki broj posjetitelja na plažama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju