Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija nakon potresa

GSKG neće neće naplaćivati pripremu dokumentacije: Milan Bandić ispričao se građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Grada Zagreba, točnije Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva objavili su kako do sada nisu naplatili niti će naplaćivati usluge pripreme zahtjeva, prijave i ishođenja dokumentacije potrebne za subvencije koje će građani dobiti za sanaciju na zgradama oštećenim u potresu.

Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. za zgrade u kojima je upravitelj za podnošenje navedenih prijava, angažiralo je dodatni stručni kadar, a sve o trošku GSKG-a.

Naime, za prijavu na Javni poziv koji je ispisalo Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine potrebno je ispuniti opsežnu i složenu dokumentaciju (odluke suvlasnika, ZK izvadci, građevinske dozvole, rješenja za građenje, uporabne dozvole, dokazi o vlasništvu, fotodokumentacija, dokazi o oštećenju i sl.).

Pročitajte i ovo Zagrebačka škola, ilustracija - 2 Provjereno o sukobu u Zagrebu Roditelji se bune zbog nesigurnih škola, iz Grada tvrde: "Dio aktivista zabrinutost roditelja pokušava zlorabiti za svoje političke interese, to je jedina prava istina"

U priopćenju GSKG navodi kako  gradonačelnik Milan Bandić nije bio upoznat s odlukom o naplati, koju je odmah po saznanju ukinuo. ''Ovim putem gradonačelnik upućuje ispriku svim sugrađanima koje su informacije uznemirile, a posebno s obzirom na tešku situaciju uzrokovanu potresom koja bi takvom nepromišljenom odlukom bila dodatno otežana'', stoji u priopćenju poslanom medijima.

Uz to pozvali su Zagrepčane da i dalje prijavljuju štete na svojim objektima, s obzirom na to da je rok za navedeno produžen do 30. lipnja 2021.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene