Milan Bandić
Milan Bandić Foto: Robert Anic/Pixsell

Iz Grada Zagreba, točnije Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva objavili su kako do sada nisu naplatili niti će naplaćivati usluge pripreme zahtjeva, prijave i ishođenja dokumentacije potrebne za subvencije koje će građani dobiti za sanaciju na zgradama oštećenim u potresu.


Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. za zgrade u kojima je upravitelj za podnošenje navedenih prijava, angažiralo je dodatni stručni kadar, a sve o trošku GSKG-a.

Naime, za prijavu na Javni poziv koji je ispisalo Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine potrebno je ispuniti opsežnu i složenu dokumentaciju (odluke suvlasnika, ZK izvadci, građevinske dozvole, rješenja za građenje, uporabne dozvole, dokazi o vlasništvu, fotodokumentacija, dokazi o oštećenju i sl.).

Zagrebačka škola, ilustracija - 2 Roditelji se bune zbog nesigurnih škola, iz Grada tvrde: "Dio aktivista zabrinutost roditelja pokušava zlorabiti za svoje političke interese, to je jedina prava istina"

U priopćenju GSKG navodi kako  gradonačelnik Milan Bandić nije bio upoznat s odlukom o naplati, koju je odmah po saznanju ukinuo. ''Ovim putem gradonačelnik upućuje ispriku svim sugrađanima koje su informacije uznemirile, a posebno s obzirom na tešku situaciju uzrokovanu potresom koja bi takvom nepromišljenom odlukom bila dodatno otežana'', stoji u priopćenju poslanom medijima.

Uz to pozvali su Zagrepčane da i dalje prijavljuju štete na svojim objektima, s obzirom na to da je rok za navedeno produžen do 30. lipnja 2021.