Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK će u petak ujutro podnijeti istražni zahtjev za 26 osoba i pritvor za 13 osoba uhićenih u sklopu akcije 'Gruntovec', izjavio je ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan u emisiji Mirjane Hrge '10 do 8'.


Između ostaloga, Cvitan je odgovarao i pitanja o akcijama 'Gruntovec', 'Maestro' i 'Kum', objašnjavajući zbog čega nisu ispitani ministri koji sjede u Upravnom odboru Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Vezani članci Vinko Ljubičić i Mario Jurič Odvjetnik uhićenog splitskog poduzetnika otkrio što mu se stavlja na teret i poručio: "Uvjeren sam da tu nema ništa protuzakonito" Kokain, ilustracija USKOK optužio trojicu dilera, kokain švercali s bananama: Objavljeni nevjerojatni detalji kriminalne akcije

Cvitan je također ustvrdio kako bi USKOK sigurno istražio i načine financiranja stranaka ukoliko bi se pojavile indicije koje ukazuju na nepravilnosti.

Navodeći kako je prvoosumnjičeni u akciji 'Kum' vodio narkolanac iz kaznionice, Cvitanu je postavljeno pitanje može li nešto slično biti motiv ubojstva Davora Zečevića, no ravnatelj USKOK-a odgovorio je kako policija provodi istragu te kako on u ovome trenutku nema što reći osim da se provode sve potrebne istražne radnje.

Razgovor s Dinkom Cvitanom pogledajte u video prilogu.