Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na istup ministra Željka Jovanovića reagirala je udruga GROZD.


Iz nevladine Udruge GROZD večeras su se osvrnuli na današnje navode ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Željka Jovanovića, kako će inzistirati na provedbi kurikuluma zdravstvenog odgoja te da će oni koji ga se ne budu pridržavali biti sankcionirani - ocjenivši kako "ministar Jovanović ne želi čuti mišljenje roditelja, da se na totalitaristički način protivi javnoj raspravi, a istodobno cijeloj naciji dijeli lekcije o osobnoj slobodi".

Vezani članci Slika nije dostupna Nastavnici: Rasprava o 'navlačenju kondoma na krastavac' je dimna zavjesa Slika nije dostupna Jovanović odustaje od prepucavanja: Ja sam temu zdravstvenog odgoja zaključio

>> Jovanović: U pozadini napada na kurikulum materijalni interes pojedinaca iz 'Grozda'

"Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) je u zdravstvenom odgoju preporučilo literaturu, u kojoj se pozitivno govori o pornografiji, pedofiliji, homoseksualnom ponašanju i prostituciji.

Sada kada su se roditelji, nastavnici i ravnatelji diljem Hrvatske pobunili protiv takvog programa, ministar Jovanović prijeti našoj djeci sankcijama, a savjesnim nastavnicima otkazima", priopćili su večeras iz Udruge Glas roditelja za djecu - GROZD.

Također tvrde kako "ministar koji ne želi čuti mišljenje roditelja, i na totalitaristički se način protivi javnoj raspravi, istovremeno dijeli cijeloj naciji lekcije o osobnoj slobodi, i obećaje kako će kroz zdravstveni odgoj našu djecu podučavati otvorenoj i ravnopravnoj komunikaciji".

"Jedino što roditelji traže je da se ovaj nestručan i ideološki impregniran program ne nameće njihovoj djeci kao obavezan, već da im se dade mogućnost izbora kvalitetnog zdravstvenog odgoja koji bi im pomagao, a ne odmagao u odgoju njihove djece", zaključuju u Udruzi GROZD. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook