Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izravno ih prozvao

GROZD uzvraća: Jovanović ne želi čuti mišljenje roditelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na istup ministra Željka Jovanovića reagirala je udruga GROZD.

Iz nevladine Udruge GROZD večeras su se osvrnuli na današnje navode ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Željka Jovanovića, kako će inzistirati na provedbi kurikuluma zdravstvenog odgoja te da će oni koji ga se ne budu pridržavali biti sankcionirani - ocjenivši kako "ministar Jovanović ne želi čuti mišljenje roditelja, da se na totalitaristički način protivi javnoj raspravi, a istodobno cijeloj naciji dijeli lekcije o osobnoj slobodi".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Propast školstva' Nastavnici: Rasprava o 'navlačenju kondoma na krastavac' je dimna zavjesa Slika nije dostupna Bez daljnih komentara Jovanović odustaje od prepucavanja: Ja sam temu zdravstvenog odgoja zaključio

>> Jovanović: U pozadini napada na kurikulum materijalni interes pojedinaca iz 'Grozda'

"Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) je u zdravstvenom odgoju preporučilo literaturu, u kojoj se pozitivno govori o pornografiji, pedofiliji, homoseksualnom ponašanju i prostituciji.

Sada kada su se roditelji, nastavnici i ravnatelji diljem Hrvatske pobunili protiv takvog programa, ministar Jovanović prijeti našoj djeci sankcijama, a savjesnim nastavnicima otkazima", priopćili su večeras iz Udruge Glas roditelja za djecu - GROZD.

Također tvrde kako "ministar koji ne želi čuti mišljenje roditelja, i na totalitaristički se način protivi javnoj raspravi, istovremeno dijeli cijeloj naciji lekcije o osobnoj slobodi, i obećaje kako će kroz zdravstveni odgoj našu djecu podučavati otvorenoj i ravnopravnoj komunikaciji".

"Jedino što roditelji traže je da se ovaj nestručan i ideološki impregniran program ne nameće njihovoj djeci kao obavezan, već da im se dade mogućnost izbora kvalitetnog zdravstvenog odgoja koji bi im pomagao, a ne odmagao u odgoju njihove djece", zaključuju u Udruzi GROZD. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene