Obavijesti Pretražite Navigacija
Odgovor udruge Grozd ministru Jovanoviću

Grozd: Nije točno da Ustavni sud nije ukinuo zdravstveni odgoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon brojnih reakcija koje su jučer uslijedile nakon odluke Ustavnog suda o kurikulumu zdravstvenog odgoja, svoje nezadovoljstvo izjavama ministra Jovanovića iskazala je i Udruga Glas roditelja za djecu - GROZD.

"Pozivamo stoga nadležne državne institucije da reagiraju i osiguraju funkcioniranje Republike Hrvatske kao pravne države u kojoj se svi, uključujući i ministre i premijera trebaju ponašati u skladu s Ustavom RH i odlukama Ustavnog suda."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez daljnih komentara Jovanović odustaje od prepucavanja: Ja sam temu zdravstvenog odgoja zaključio Slika nije dostupna Spor oko novog predmeta GROZD: Predmet je besmislen; Jovanović: Ne želim trošiti vrijeme na njih!

U svom priopćenju navode da izjave ministra Jovanovića ugrožavaju funkcioniranje Republike Hrvatske kao pravne države.

Ministar Jovanović je u nekoliko navrata u srijedu 22. svibnja 2013. izjavio da kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut Odlukom Ustavnog suda. No, to nije istina. Na prvoj stranici, u prvoj točki Odluke eksplicitno stoji da se "ukida Odluka o uvođenju, praćenju i vrednovanju provedbe Kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama, ..., te njezin sastavni dio: Kurikulum zdravstvenog odgoja."

"Ne znamo je li riječ o tome da je ministar ishitreno cijeli dan, do navečer, davao izjave prije nego je pročitao samu Odluku Ustavnog suda ili se radi o namjernom manipuliranju javnosti. I za jedno i za drugo bi trebala postojati barem politička odgovornost", navodi se u priopćenju Udruge.

Osvrnuli su se i na gostovanje ministra Jovanovića u središnjem Dnevniku HRT-a u kojem je pozvao nastavnike da do kraja školske godine provode zdravstveni odgoj prema nastavnom planu i programu.- Obzirom da je Ustavni sud donio Odluku kojom se ukida Kurikulum zdravstvenog odgoja, ministar Jovanović poziva nastavnike na protuustavno djelovanje. Pozivamo stoga nadležne državne institucije da reagiraju i osiguraju funkcioniranje Republike Hrvatske kao pravne države u kojoj se svi, uključujući i ministre i premijera trebaju ponašati u skladu s Ustavom RH i odlukama Ustavnog suda, poručuju iz GROZD-a. (VLM)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene