Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukladno zakonu

Gredelj: U izboru Sesvečana nema ništa sporno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Sesvečan, koji će se već ovaj tjedan naći u ulozi predstavnika HDZ-a u istrazi protiv stranke zbog nezakonitog financiranja - o svom zadatku šuti.

Prije bijega od novinara Sesvečan je odradio sjednicu MIP-a na kojoj je bez mandata ostao Ivan Čehok kojeg DORH sumnjiči da je oštetio Varaždin za 4,5 milijuna kuna. Nije nedostajalo međustranačkih polemika.

Pročitajte i ovo Crobarometar 25.03.2024. - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV HDZ se oglasio o rezultatima Crobarometra: "Milanović se utopio u vlastitoj rijeci balkanštine i prostaštva" Gordan Jandroković Zašto to čine? Jandroković otkrio zašto se vrijeđa HDZ-ovce: "Nazivaju nas bandom, bagrom, gangsterima, kvislinzima…"

'Meni je drago da ste se uživili u ulogu branitelja HDZ-a, i ako smo mi malo pomogli u tome da vi vježbate, nama je drago', kazao je SPD-ov član MIP-a Arsen Bauk.

Kao predstavnik HDZ-a Damir Sesvečan će sjediti uz odvjetnika Vladimira Gredelja jer je u istrazi apostrofirana stranka, a ona, osim što je čini 220.000 ljudi, je i pravna osoba koju netko treba predstavljati.

'HDZ je potpuno sukladno zakonu imao pravo imenovati osobu prema svom izboru, bilo je važno samo da to bude punoljetna i poslovno sposobna osoba', kazao je Gredelj koji s kolegama odvjetnicima oko toga polemizira jer neki tvrde da stranku može predstavljati osoba koju predviđa statut - predsjednica ili glavni tajnik.

'Pozivanje na statut HDZ-a posebno je zlonamjerno jer je taj pravni akt u ovom pitanju apsolutno irelevantan', kazao je Gredelj.

Podsjetimo, DORH sumnjiči pojedince iz HDZ-a za nezakonito financiranje, ali i cijelu stranku. Mnogi su na klupi za osumnjičenike očekivali Jadranku Kosor no HDZ je to izbjegao i odabrao osobu manje poznatu javnosti, ali očito odanu aktualnom vrhu stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene