Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Damir Sesvečan, koji će se već ovaj tjedan naći u ulozi predstavnika HDZ-a u istrazi protiv stranke zbog nezakonitog financiranja - o svom zadatku šuti.


Prije bijega od novinara Sesvečan je odradio sjednicu MIP-a na kojoj je bez mandata ostao Ivan Čehok kojeg DORH sumnjiči da je oštetio Varaždin za 4,5 milijuna kuna. Nije nedostajalo međustranačkih polemika.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Igor Šoban/PIXSELL) HDZ i službeno izbacio 8 članova zbog afere WhatsApp: "Širili su govor mržnje i bili nelojalni" Drago Prgomet (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Drago Prgomet podnosi ostavku na mjesto šefa zagrebačke Skupštine?

'Meni je drago da ste se uživili u ulogu branitelja HDZ-a, i ako smo mi malo pomogli u tome da vi vježbate, nama je drago', kazao je SPD-ov član MIP-a Arsen Bauk.

Kao predstavnik HDZ-a Damir Sesvečan će sjediti uz odvjetnika Vladimira Gredelja jer je u istrazi apostrofirana stranka, a ona, osim što je čini 220.000 ljudi, je i pravna osoba koju netko treba predstavljati.

'HDZ je potpuno sukladno zakonu imao pravo imenovati osobu prema svom izboru, bilo je važno samo da to bude punoljetna i poslovno sposobna osoba', kazao je Gredelj koji s kolegama odvjetnicima oko toga polemizira jer neki tvrde da stranku može predstavljati osoba koju predviđa statut - predsjednica ili glavni tajnik.

'Pozivanje na statut HDZ-a posebno je zlonamjerno jer je taj pravni akt u ovom pitanju apsolutno irelevantan', kazao je Gredelj.

Podsjetimo, DORH sumnjiči pojedince iz HDZ-a za nezakonito financiranje, ali i cijelu stranku. Mnogi su na klupi za osumnjičenike očekivali Jadranku Kosor no HDZ je to izbjegao i odabrao osobu manje poznatu javnosti, ali očito odanu aktualnom vrhu stranke.