Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojne neproknjižene fakture

Gredelj duguje i više nego se do sad mislilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić najavio je da će potraživanja vjerovnika nakon početka stečaja prema tvrtki Gredelj porasti iznad dosadašnjih pola milijarde kuna zbog brojnih faktura koje nikada nisu proknjižene.

Ministar je opet ponovio da je odluka Uprave Gredelja o stečaju bila ekonomski opravdana. Kaže da će stečaj i omogućiti Gredelju da se javi na skori natječaj HŽ-a za proizvodnju vlakova što nije mogao s računom u blokadi.

Pročitajte i ovo Bijeli kombi, ilustracija (Guliver/Thinkstock) Velika šteta Pronađeno pet od 19 kamiona i auta Imesa "nestalih" u stečaju: U jako su lošem stanju Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao

'Ja sam prvi dan rekao da nema nikakvih zapreka da tvrtka u stečaju nastupa na tržištu, apsolutno nikakvih zapreka ni na tržištu ni drugdje, ako postoje kapaciteti, ako postoji volja za rad i ako postoji perspektiva u kojoj će se to napraviti', rekao je Petar Hrkač, stečajni upravitelj Gredelja.

>> Hajdaš Dončić o Gredelju: Mnoge su firme kroz stečaj zapravo oživjele!

U planu restrukturiranja u ovom mjesecu i iz Hrvatskih željeznica odlazi 650 radnika. Iz uprave HŽ-a poručili su da je visina otpremnina koje će dobiti 200 tisuća kuna bruto. Istodobno željeznice najavljuju unutarnju reorganizaciju i obnovu zastarjelih pruga. Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako je cilj povećavanje efikasnosti kako bi željeznice jednog dana opet počele zapošljavati

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako je cilj povećavanje efikasnosti kako bi željeznice jednog dana opet počele zapošljavati.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene