Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU sastao se s gradonačelnicima većih gradova kako bi raspravljali o prijedlogu zakona o regionalnom razvoju.


Prva je to u nizu rasprava, a ministar je naglasio kako za sada neće razgovarati o podjeli županija, već samo o reorganizaciji, dok su gradonačelnici bili podijeljenih mišljenja o prijedlogu zakona.

Vezani članci Andrej Plenković i Vojko Obersnel Obersnel ljutito premijeru: "Vi danas, čak deset dana kasnije, ponovo otvarate strasti, napadate novinare, koristite teške riječi i prijetite" Nismo zaboravili - Rijeka, lokalni izbori 2017. Psovke i uvrede zbog EPK-a, godine života u smradu i Titov brod koji nikako da se obnovi... Što su Riječanima obećavali prije četiri godine, a što je doista ispunjeno

'U ovom trenutku nema razgovora o ukidanju županija. O određenoj vrsti reorganizacije sustava da, ali o ukidanju županija ne', rekao je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić.

>>Grčić o PDV-u: Nije to plašenje, to je naša realnost

'Ovim zakonom se daje mogućnost i stvara pretpostavka da gradovi stvarno budu nosioci razvoja, ne samo uskog svog područja, nego i šireg područja', rekao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook