Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privatizacija ili PDV

Grčić o PDV-u: Nije to plašenje, to je naša realnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon objave i minusa u blagajni i velikog duga ministar Linić je pak najavio rezove, reforme, ali i mogućnost povećanja PDV-a.

Sve to kako bi država u tri godine smanjila vanjski drug, ali i proračun za 7 i pol milijardi kuna. Privatizacija ili porezi - bio je jasan ministra, ali zato potpredsjednik Grčić pokušao umiriti javnost.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 Neće dirati PDV Vlada je široke ruke: Zbog ovog poteza 46 milijuna eura manje godišnje u državnoj blagajni Hvar drama - 3 Tko laže? Drama oko vrijedne imovine na Hvaru: Općina se zgraža provalom, navodni vlasnik pokazuje pravne dokumente

Ministar europskih fondova i regionalnog razvoja Branko Grčić danas je prije ručka s gospodarstvenicima komentirao mogućnost rasta PDV-a.

'To je uvjetno rečeno, samo pod pretpostavkom da nema oporavka i rasta i da se ne oporave prihodi i da to ugrozi deficit. Onda u toj varijanti sve mora igrati, prema tome to je zadnja opcija. Mislim da ćemo u 2014. ostvariti gospodarski rast, ojačati prihode uz reforme i to će nam pomoći da ostvarimo projekcije', kazao je ministar Grčić.

>> Šuker: Ako se naš namet zvao harač, kako će se ovaj zvati - SUPER, SUPER HARAČ?

Krajnji cilj, trenutno, je smanjiti deficit. 'Budimo iskreni i krajnje objektivni. Situacija nije nimalo jednostavna, vidjeli ste jučer podatke. Krenuli smo s 7,8, spustili smo na na 5 posto, ove godine će biti veći. Sada kreće procedura prekomjernog deficita s jasnim planom - u tri godine smanjiti deficit ispod 3 posto', dodao je Grčić.

Budući da je ministar Linić kazao kako u ovoj situaciji postoje dvije opcije - ili privatizacija ili veći PDV, i ministar Grčić je upitan da to prokomentira. 'Privatizacija nije jedini instrument eliminiranja deficita. Nije to plašenje, to je naša realnost', rekao je Grčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene