Obavijesti Video Pretražite Navigacija
unutarstranački izbori

Grbin apelirao na SDP-ovce: ''Molim vas, podmirite dug i uključite se u izborni proces''

Peđa Grbin (Foto: Dnevnik.hr)
Peđa Grbin (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Saborski zastupnik i kandidat za predsjednika SDP-a Peđa Grbin pozvao je u petak sve članove i članice stranke da, ako mogu, podmire zaostatke u plaćanju članarine kako bi mogli sudjelovati na nadolazećim unutarstranačkim izborima.

"Drage SDP-ovke i SDP-ovci, pred nama je izborni proces u kojem biramo novo vodstvo stranke. U njemu ne mogu sudjelovati sve članice i članovi, već samo oni koji su uredno plaćali članarinu, a takvih je danas, zbog nerada odgovornih, tek jedna petina", poručio je Peđa Grbin na Facebooku.

Pročitajte i ovo Predsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavljanje u zagrebu "Kada dobijemo povjerenje građana, Hrvatska više neće biti ista": Koalicija Rijeke pravde predstavila svoj program Peđa Grbin lider bez karizme Tko je Peđa Grbin? SDP-ov "Veli Jože" ispričavao se zbog pjevanja Thompsona i vožnje, a suprugu je branio od skandala

Mnogi od njih to su prestali činiti jer su se osjećali izostavljeno i jer su bili razočarani onime što je SDP postao, naveo je te članovima poručio da to sada mogu promijeniti.

Da bismo izgradili novi SDP u kojem se nitko više ne osjeća isključenim, potrebni su svi, istaknuo je. "Ovih ćete dana na svoje adrese, ponovo, nakon dugo vremena, dobiti uplatnice za članarinu. Ako možete, molim vas da ih iskoristite, podmirite dug i uključite se u izborni proces, jer samo tako možete sudjelovati u gradnji bolje stranke", zaključio je Grbin.

Na prijedlog Predsjedništva stranke, Glavni odbor SDP-a raspisao je unutarstranačke izbore za 26. rujna. Na izborima se biraju predsjednik, Predsjedništvo i Glavni odbor stranke, a kandidacijski rokovi počinju teći 17. kolovoza. Za kandidaturu za predsjednika stranke nužno je prikupiti potporu najmanje triju županijskih organizacija ili 500 potpisa članova SDP-a.

Grbin je za sada jedini službeno najavio svoju kandidaturu, a u medijima se posljednjih dana spominje i ime župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, koji pak tvrdi da još nije donio konačnu odluku o kandidaturi. Član Predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić također se spominje kao mogući kandidat, ali ni on još nije donio konačnu odluku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene