Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opovrgnuo medijske napise

Grbić: Nikada nisam bio prijatelj s Draženom Golemovićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni ravnatelj policije Oliver Grbić opovrgnuo je danas da se često sastajao s Draženom Golemovićem, jednim od optuženih u aferi Ipsilon.

'Povodom medijskih natpisa koji su se mogli vidjeti u nekoliko tiskanih medija, a govore o mojim navodnim čestim susretima s optuženim Draženom Golemovićem u aferi Ipsilon, naglašavam kako niti ja osobno niti u društvu svoje supruge nikada nisam održavao prijateljstvo niti se sastajao s Golemovićem. Sve osim toga je iznošenje neistina i blaćenje, kako mene osobno, tako i policije kao institucije, a sve s ciljem potkopavanja povjerenja koje građani imaju u policiju', stoji u Grbićevu priopćenju.

O navodnom druženju i prijateljskom odnosu Grbića i Golemovića jučer je na riječkome Županijskom sudu govorila jedna od devetero optuženih u slučaju Ipsilon, bivša državna odvjetnica u Pazinu Davorka Smoković, koja je izjavila da su se njih dvojica družili i odlazili na večere zajedno sa suprugama.

Prvooptuženi Golemović to je odmah na raspravi opovrgnuo, a danas je priopćenjem reagirao i Grbić, koji je prije nego što je imenovan za čelnika policije bio načelnik primorsko-goranske Policijske uprave.

U slučaju Ipsilon kontroverzni poduzetnik Golemović optužen je da je uz pomoć pet policijskih službenika, carinskog službenika, općinske državne odvjetnice i pročelnika u Poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu bili dostupni. Golemović i još petero optuženih priznali su krivnju. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija bivšeg ministra Karamarko: Istraživalo se, ali nije bilo tajnog praćenja Slika nije dostupna Policija pratila Bajića i novinare? Ostojić: Zatražio sam unutarnju kontrolu MUP-a!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene