Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedno suđenje zatvoreno za javnost

Građevinski poduzetnik: Nisam koristio usluge prostitutki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje 24-godišnjoj Mariki Tomljanović-Kiprijanovski zbog sudjelovanja u lancu elitne prostitucije na zahtjev obrane zatvoreno je za javnost, odlučila je danas na početku suđenja sutkinja zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Anamarija Pavičić, koja je ispitala prvih troje svjedoka.

Policija je nedavno nakon višemjesečne akcije razbila lanac prostitucije koju su mediji prozvali elitnom jer su djevojke koje su nudile usluge navodno dolazile iz domaćeg svijeta mode i zabave, a korisnici usluga bili su imućni poslovni ljudi.

Za organiziranje lanca prostitucije državno odvjetništvo optužilo je Nebojšu Perunovića, poznatoga sportskog fizioterapeuta, 24-godišnju Saru Sikirić i Mariku Tomljanović-Kiprijanovski, za koju je suđenje odvojeno. U oba postupka suci su na zahtjev obrana isključili javnost.

Na današnjemu prvom ročištu ispitan je riječki građevinski poduzetnik Z.Š., koji je nakon izlaska iz sudnice novinarima izjavio da se nije koristio uslugama prostitutki. Priznao je da poznaje optuženu i A.C. koja je navodno 'radila' za optuženu.

Iza zatvorenih vrata ispitana je i A.C., no zbog tajnosti suđenja, nitko od sudionika postupka nije želio otkriti što su svjedoci izjavili u sudnici.

Suđenje se nastavlja sutra, kada se očekuje svjedočenje suvlasnika jednog kluba na Zrću I.B.

Marika Tomljanović-Kiprijanovski optužena je za podvođenje A.C. od travnja do lipnja ove godine, kojoj je dogovarala mjesto i vrijeme susreta sa zainteresiranim muškarcima ili joj je samo proslijedila njihove brojeve telefona. Svoje usluge A.C. navodno je naplaćivala od 300 do 500 eura, a novac je dijelila s optuženom za koju državno odvjetništvo traži kaznu od sedam mjeseci zatvora.

Mariku Tomljanović-Kiprijanovski tereti se i za zloporabu droge jer je sredinom srpnja u stanu u kojem je boravila policija pronašla pola grama kokaina. Ona od početka poriče optužbe. Na sud je dovode iz pritvora.(Hina)

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Prostitucija (Foto: Guliver/Thinkstock) SLIJEDOM OBJAVE NACIONALA Što znamo o skandalu s elitnom prostitucijom iz 2011., u koji je navodno bio upleten i Milijan Brkić?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene