Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje PULS-a

Nakon svih afera: SDP i HDZ čvrsto drže svoje pozicije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nisu se pomakli prošlih 60 dana. SDP još uvijek vodi sa 34% dok je HDZ drugi sa 27,6%.

Iza nas je mjesec u kojem smo dobili predsjednika, otvoren je niz istraga, pristojan broj menadžera i direktora javnih tvrtki je pritvoru, istražuju se bivši potpredsjednici i ministri, ali i mjesec nastavka recesije i otkaza.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

No redovito istraživanje PULS-a za NOVU TV pokazuje da prvi put u nekoliko godina većina građana pozitivnim ocjenjuje rad Vlade. Očito je borba protiv korupcije, ali i brisanje Ive Sanadera pomoglo Jadranki Kosor da građani pozitivnim ocjenjuju rad njezine Vlade. No i dalje gotovo dvije trećine građana misli da idemo u krivom smjeru, a njih samo 26 posto misli suprotno.

Iako je na odlasku, predsjednik Stjepan Mesić nikada nije bio popularniji te ima podršku 75% građana, a što znači funkcija predsjednika najbolje pokazuje slučaj Ive Josipovića koji već ima 72% podrške a tek za 15 dana sjeda na pantovčak. odmah iza Josipovića je Jadranka Kosor sa 71% dok je Zoran Milanović četvrti sa 43%.

Kosor je ispeglala svoj rejting i imidž u javnosti, sada sve to treba prenijeti na stranku. Ali čini se da su SDP i HDZ tamo gdje su bili na početku izbora, odnosno nisu se pomakli prošlih 60 dana. SDP još uvijek vodi sa 34% dok je HDZ drugi sa 27,6%.

HNS je već dugo i stabilno treća stranka sa 8,3% dok HSS pleše iznad izbornog praga sa 5,9%, isto kao HSU sa 5,7%. HSLS ima malih 2 posto, a ispred njega se još uvijek drži HSP sa 2,7%.

Da su danas izbori zasigurno bi pobijedio bloka SDP-HNS-IDS sa 45,2% a koalicija HDZ-HSS-HSLS bi osvojila 32,9 posto.No ipak 69 posto građana smatra kako će ova aktualna Vlada ostati do kraja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene