Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nisu se pomakli prošlih 60 dana. SDP još uvijek vodi sa 34% dok je HDZ drugi sa 27,6%.


Iza nas je mjesec u kojem smo dobili predsjednika, otvoren je niz istraga, pristojan broj menadžera i direktora javnih tvrtki je pritvoru, istražuju se bivši potpredsjednici i ministri, ali i mjesec nastavka recesije i otkaza.

Vezani članci Sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Sastao se Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem: Dosad ugovoreni projekti vrijedni 11,3 milijarde kuna Sindikati stižu na pregovore u nedjelju (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Posljednja ponuda Vlade: Koeficijenti su ipak na stolu, ali ne za sve. Ovo su uvjeti o kojima se sindikati moraju izjasniti

No redovito istraživanje PULS-a za NOVU TV pokazuje da prvi put u nekoliko godina većina građana pozitivnim ocjenjuje rad Vlade. Očito je borba protiv korupcije, ali i brisanje Ive Sanadera pomoglo Jadranki Kosor da građani pozitivnim ocjenjuju rad njezine Vlade. No i dalje gotovo dvije trećine građana misli da idemo u krivom smjeru, a njih samo 26 posto misli suprotno.

Iako je na odlasku, predsjednik Stjepan Mesić nikada nije bio popularniji te ima podršku 75% građana, a što znači funkcija predsjednika najbolje pokazuje slučaj Ive Josipovića koji već ima 72% podrške a tek za 15 dana sjeda na pantovčak. odmah iza Josipovića je Jadranka Kosor sa 71% dok je Zoran Milanović četvrti sa 43%.

Kosor je ispeglala svoj rejting i imidž u javnosti, sada sve to treba prenijeti na stranku. Ali čini se da su SDP i HDZ tamo gdje su bili na početku izbora, odnosno nisu se pomakli prošlih 60 dana. SDP još uvijek vodi sa 34% dok je HDZ drugi sa 27,6%.

HNS je već dugo i stabilno treća stranka sa 8,3% dok HSS pleše iznad izbornog praga sa 5,9%, isto kao HSU sa 5,7%. HSLS ima malih 2 posto, a ispred njega se još uvijek drži HSP sa 2,7%.

Da su danas izbori zasigurno bi pobijedio bloka SDP-HNS-IDS sa 45,2% a koalicija HDZ-HSS-HSLS bi osvojila 32,9 posto.No ipak 69 posto građana smatra kako će ova aktualna Vlada ostati do kraja.