Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pale se svijeće i poziva na antimafijaški prosvjed

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potreseni i zgroženi građani ne žele samo sjediti prekriženih ruku i gledati kako mafija uzima nedužne živote. Zato su se odlučili na mirni prosvjed danas u 18 sati na zagrebačkom Cvjetnom trgu, u Splitu, Rijeci i Osijeku. Pozivnica, koju prenosimo u cijelosti, kruži putem e-maila, Facebooka i blogova.

Još sinoć pred zgradom u kojoj je brutalno smaknuta Ivana Hodak pojavile su se prve svijeće.

Pročitajte i ovo Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac Slika nije dostupna Ljerka Mintas-Hodak nakon 100 dana Ljerka Mintas-Hodak: 'Strpljiva sam'

Putem elektronske pošte, facebooka i blogova građani izražavaju zgražanje događanjima u državi i na ulicama Zagreba.

>> Likvidirana kći odvjetnika Hodaka, državni vrh na nogama

>> VIDEO: Tko je bila pripadnica tzv. 'zlatne mladeži', prva ženska žrtva likvidacije

>> Policija razgovarala s 50-ak osoba, ubojice Ivane Hodak još ni traga

Ogorčenje se usmjeruje na državni vrh, koji smatraju odgovornim za sumornu sjenu nasilja, koja u posljednje vrijeme lebdi nad hrvatskim društvom. Stoga se elektronskim putem poziva na antimafijaški prosvjed, koji bi trebao biti održan danas u 18 sati u većim gradovima u Hrvatskoj.

'Zapalimo svijeću - recimo vladajućima i mafijašima što mislimo o njiima.  Ne želimo živjeti u državi u kojoj se čovjeka može ubiti u 11 sati usred bijela dana', piše u jednom takvom pozivu.

'Ne želimo da mafijaši imaju vlastitu državu. Ne želimo da premijer nakon 66 nerješenih slučajeva mafijaških ubojstava govori kako je 'vrijeme za obračun s mafijom', ogorčen je građanin izjavom premijera Ive Sanadera.

'Želimo Hrvatsku u kojoj možemo izaći u šetnju, na tržnicu ili u izlazak bez straha da nas iza ugla čeka čovjek 'u sivoj majci srednjih godina' s pištoljem u ruci', stoji dalje u poruci građana.

Cijeli poziv možete pogledati na blogu tyche.blog.hr, a postove ogorčenih građana na Blog.hr-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene