Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki ljutiti, nekima drago

Građani podijeljeni oko Vladina 'istupa' na Facebooku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkako je jučer osvanuo post na službenom vladinom Facebook profilu u kojem se žale kako je nezaposlenost veliki problem te pitaju građane kako bi oni to riješili - dobili su više od 1.100 komentara.

'Uhvatiti se u koštac s rješavanjem nezaposlenosti nije lako. Kako bi vi pomogli poduzetnicima, mladima, ženskim osobama? Što najviše koči hrvatskog radnika?', pitala je jučer Vlada na Facebooku.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

Dobili su više od 1.100 komentara. 'I što sad? Pitaju se građani. Pitali su nas. Odgovorili smo.

>> Vlada na Facebooku upitala građane: Kako biste vi riješili nezaposlenost?

Otvorenost Vlade na društvenim mrežama pozdravljaju svi, ali mnogi se ipak slažu da ozbiljna pitanja nisu za Facebook.

'Društvene mreže nisu ovdje da bi rješavala važnija gospodarska ili bilo kakva druga ekonomska pitanja Vlade, odnosno cijelog pitanja države', smatra community menadžer Željko Riha.

'Ako te ideje koje su ti ljudi dali, barem najbolje od njih, Vlada uzme i primijeni, implementira u naše gospodarstvo, možda nam svima bude bolje', smatra pak stručnjakinja za online komunikaciju Ana Penović.

Dio građana i dalje kritizira Vlast koja prvo ide na izbore s programom za pobjedu, a onda pita iste te građane što i kako da rade.

'Znači, mi smo očekivali novu nadu, plan. Došao je Kukuriku. I sad nema plana. Sad je stalo. I sad smo si ok. Ajmo neku 'finjaka' komunikaciju. Ali s druge strane, bilo kakva kritika - tu se zatvore', smatra Riha.

Koji je bio cilj jučerašnje poruke - i mi smo pitali Vladu. Odgovor nismo dobili. Ali dva sata nakon upita - oglasili su se na - Facebooku.

'Hvala što ste se uključili, hvala i na kritikama i na pohvalama , a posebna hvala onoj većini koja je dala konkretne prijedloge. Čitali smo i vaše diskusije i iskustva. Konkretni prijedlozi bit će upućeni nadležnim ministarstvima'.

A s obzirom na to da prije nismo imali Vladu koja je komunicirala s građanima, mnogi su ipak zadovoljni. Jer su pokazali barem novu interakciju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene