Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Voda iz pipe preslana

Građani Metkovića prisiljeni piti vodu iz boce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 20 dana građani Metkovića, grada koji leži na rijeci Neretvi i brojnim izvorima, moraju piti vodu iz trgovine.

Izvor iz kojega se grad na Neretvi napaja ima sve manje vode. A u Metkoviću se pipe otvaraju sve rjeđe, jer voda je tjednima preslana. Metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo za to krivi Republiku Srpsku i njihov energetski projekt Gornji horizonti. 'Imali smo blago povećanje još prije mjesec dan, međutim, u zadnje 2 tjedna je nastupila enormno povećanje količine klora', kaže Željko Mordžin, direktor Komunalnog poduzeća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šteta od 245 milijuna kuna 'Poplava u Metkoviću uzrokovala više štete nego se pretpostavljalo' Slika nije dostupna Nakon poplava Voda u Metkoviću opet za piće

Trenutačno je u vodi čak 4 puta više klorida od uobičajenog. Voda je bakteriološki ispravna, ali nije za piće. '50 metara ili 100 metara od izvorišta same Neretve, nama je slana voda 4 puta, ne može se pit, ne može se zalijevat', rekao je metkovski gradonačelnik Stipe Gabrić Jambo. Zašto je to tako, nitko ne zna pouzdano. 'Očito je izdašnost izvora opala', dodaje Mordžin.

>> Epidemija: Vrgoračko i pločansko područje puno oboljelih

Metkovski gradonačelnik za stanje optužuje 'Gornje horizonte', eneregetski projekt Republike Srpske na gornjem toku Neretve. Jedini spas on vidi u priključenju na regionalni vodovod NPKL. 'Ukoliko mi brzo ne riješimo pitanje spoja sa NPKL-om, tada će, bez obzira na to što Metković leži na vodi, Metkovci žeđati'. Slana voda ugrozila je i rad doma zdravlja, posebno odjela za dijalizu. Metkovska voda bljutava je preko 20 dana.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene