Obavijesti Video Pretražite Navigacija
počela sjednica

Splitsko Gradsko vijeće ima kvorum: Nakon sjednice svi vijećnici Centra dat će ostavke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko Gradsko vijeće je u utorak počelo sjednicu uz nazočnost 20 od ukupno 31 vijećnika koliko ih broji to Vijeće, što znači da ima kvorum.

Na sjednicu Gradskog vijeća nije došlo devet vijećnika HDZ-a jer su podnijeli ostavke. Ostavku je prije podnijela i vijećnica platforme Možemo! Tamara Visković te i ona nije nazočna na današnjoj sjednici.

Odsutan je i vijećnik SDP-a Goran Kotur zbog, kako je rečeno, zbog zdravstvenih poteškoća.

Predsjednik stranke Centar i bivši gradonačelnik Splita Ivica Puljak najavio je prije sjednice da će nakon njezina završetka svih sedam vijećnika stranke Centar podnijeti ostavke, a on će kao predsjednik stranke dati izjavu da ta stranka neće imenovati zamjene za vijećnike koji podnesu ostavke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispunilii obećanje Ovjerili i deponirali izjave: HDZ-ovi vijećnici podnijeli ostavke u splitskom Gradskom vijeću, ostavku najavili i SDP-ovci

Time će se, pošto je devet vijećnika jučer podnijelo ostavku, rekao je Puljak, steći uvjeti za raspuštanje Gradskog vijeća i raspisivanja izvanrednih izbora, jer ukupno će biti dostignuta natpolovična većina, odnosno 16 vijećnika koji su dali ostavke i Gradsko vijeće neće imati kvoruma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potvrđeno za DNEVNIK.hr Davor Matijević SDP-ov je kandidat za splitskog gradonačelnika

Na dnevnom redu današnje sjednice splitskoga Gradskog vijeća su, uz ostalo, prijedlozi o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora i članove vijeća gradskih kotareva, o pokretanju postupka traženja strateškog partnera za ulaganje Košarkaškog kluba Split i prodaje dionica tog kluba te o utvrđivanje programskog i financijskog okvira Hrvatskog narodnog kazališta Split od 2023. do 2026.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene