Nastavljena je 36. sjednica zagrebačke skupštine. Odbačen je prijedlog oporbe za vraćenje cijena grobne naknade prije poskupljenja u rujnu.


Pojedine stavke ukopa, kažu, poput preuzimanje pokojnika i kremiranja, poskupjele su između 60 i 80 posto. Oporba ističe da bi uskoro mogle rasti i druge cijene komunalnih usluga u gradu jer u proračunu nedostaje više od milijardu i 300 miljuna kuna.

Vezani članci Sabor - 1 UŽIVO Plenković i Marić predstavili rebalans proračuna, zastupnici ih počeli rešetati Anka Mrak-Taritaš Zagrebačka skupština prihvatila rebalans proračuna. Oporba: "Može ga se opisati rečenicom 'Selo gori, baba se češlja'"

"Trošimo šakom i kopamo, vidite kolika je rupa“, komentirao je Tomislav Tomašević,iz inicijative Zagreb je naš!..

Brine ih i kako će grad financirati 20 posto obnove grada kako nalaže Zakon o obnovi donesen u petak. Na odgovor iz Grada nije trebalo dugo čekati.

"Ukoliko budemo slali takve poruke, Grad Zagreb nema para, onda nam je džabe Zakon koji smo donijeli, fond se neće moći osnovati, a upravo fond će provoditi obnovu grada Zagreba“, kazala je Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika.

Matej Mišić iz SDP-a smatra da je potrebno "promijeniti kompletnu percepciju i način upravljanja financijama Grada Zagreba jer nas čekaju nikada veći izazovi“.

"Osnova našeg rješenja je da se moraju smanjiti rashodi i povećati prihodi kako bi se tu našao kvalitetan balans“, rekao je Kazimir Ilijaš iz HDZ-a.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr