Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdvajanje podružnica

ZET više nije dio Zagrebačkog holdinga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bandićev prijedlog o izdvajanju nekih Holdingovih podružnica danas je prihvaćen s 23 glasa 'za'.

Zagrebačka Gradska skupština na današnjoj je sjednici s 23 glasa za i 20 suzdržanih prihvatila prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o davanju prethodne suglasnosti Zagrebačkom holdingu za statusnu promjenu podjele s osnivanjem trgovačkih društava s ograničenom odgovornošću za podružnice Robni terminali Zagreb, Vladimir Nazor, ZET, Zagrebački velesajam i Tržnice Zagreb - organizacijsku jedinicu Veletržnice.

Pročitajte i ovo Zastoj tramvaja Mreža je sanirana Prometni kolaps u centru Zagreba: "Je l' može proći neki dan, a da se ne dogodi zastoj?" Novi autobusi - 5 Stići će do proljeća Novi šoping Grada Zagreba: Ovaj put na redu je 30-ak rabljenih autobusa

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić istaknula je da je to nastavak restrukturiranja, izdvajanjem drugih trgovačkih društava u samostalne pravne osobe koje bi se mogle lakše i prilagođavati tržištu i restrukturirati i raspoređivati radnike.

Rupa bez dna: ZET godišnje treba 1,5 milijardu kuna a zaradi 300 milijuna!

"Jer kada je sve u Zagrebačkom holdingu onda se mora na razini društva napraviti kompletno restrukturiranje koje bi se provelo po pojedinim jedinicama", rekla je Jozić. Naglasila je kako je Zagrebački holding nakon četiri godine negativnih rezultata ovu godinu dočekao u plusu od 50 milijuna kuna dobiti.

U ime Kluba gradskih zastupnika SDP-a potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić istaknuo je da je njegova nada i želja da radnici ne ostanu bez posla i da građani Zagreba ne plaćaju višu cijenu prijevoza.

HDZ-ova gradska zastupnica Margareta Mađerić rekla je da će strogo pratiti i kontrolirati hoće li doći do rasprodaje imovine jer u ovom trenutku nekretnine zbog lošeg stanja u Hrvatskoj i Zagrebu ne mogu postići realnu cijenu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene