Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo iz SDP-a na današnjoj je tiskovnoj konferenciji izjavio da su nadzorom poslovanja gospodarske zone i revizijom poslovanja utvrđena štetna postupanja i odluke koje upućuju na kriminalno ponašanje bivšeg direktora Dražena Čovića i sudionika u donošenju tih odluka - predsjednika NO-a Mirka Ćavare i članice skupštine i bivše gradonačelnice Zdenke Buljan.


Sabo je prošli tjedan općinskom državnom odvjetništvu kazneno prijavio bivšeg člana uprave i direktora te zone Čovića, predsjednika Nadzornog odbora Ćavaru i članicu skupštine bivšu gradonačelnicu Zdenku Buljan. 'Moja je obveza da pri stupanju na dužnost gradonačelnika provedem nadzor svih služba, uprava i rada trgovačkih društava u kojima je grad Vukovar jedan od vlasnika poslovnog udjela ili jedini vlasnik', naveo je Sabo. Novinarima nije predočio cjelovitu kaznenu prijavu zbog, kako je obrazložio, službene istrage, već samo izvadak iz nje. Po tom izvatku Čović, Ćavara i Buljan osumnjičeni su za zlouporabu službenog položaja i ovlasti, nesavjesno gospodarsko poslovanje te za štetne poslovne ugovore. Među ostalim, navodi se sklapanje poslovnih ugovora o prodaji zemljišta u gospodarskoj zoni, koje je, kako se navodi, prodano za 381.891 kunu, a vrijedi gotovo 21 milijun kuna.

Vezani članci Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara (Foto: Dnevnik.hr) Vukovarski gradonačelnik o prosvjedu u listopadu: ''Preozbiljne su stvari u pitanju, nemojmo biti nestrpljivi' Prazne police (Foto: Dnevnik.hr) Više od 600 obitelji moglo bi ostati bez hrane: Prazne police vukovarske socijalne samoposluge čekaju donatore

'Postupci koje sam pokrenuo u skladu su s ovlastima gradonačelnika i nisu revanšizam stranci koja je bila na vlasti.', kazao je Sabo, dodavši kako je kaznenu prijavu proslijedio i USKOK-u. U izjavi je Čović, odbacivši navode u izvatku kaznene prijave protiv njega, Ćavare i Buljan, rekao kako je kao direktor gospodarske zone sve ugovore sklapao po poslovnom modelu koji su odobrili nadzorni odbor, gradsko poglavarstvo i gradsko vijeće, član kojega je, kako je rekao, u prošlom mandatu bio i sadašnji gradonačelnik Sabo. (Hina)