Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRI NAJBITNIJE STVARI

Tomašević u obilasku dežurnih službi i beskućnika: Poslao poruku svim građanima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u subotu je, na Staru godinu, obišao beskućnike u Prenoćištu Crvenog križa u Kosnici, a potom i dežurne službe.

"To je lijepa tradicija koju nastavljamo, da počnemo Staru godinu s večerom ovdje, u Kosnici, s beskućnicima. I nastavit ću to kao gradonačelnik, koliko god mogu", rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Zajedno s njime bili su i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Lora Vidović.

Tomašević je najavio da će večeras obići i sve zagrebačke hitne službe, prije svega Hitnu pomoć, vatrogasce, policiju i dočekati Novu godinu s građanima na Trgu bana Jelačića te zaželjeti im sve najbolje u 2023., a dalje nastaviti u privatnom aranžmanu.

"U svakom slučaju, želim građanima u 2023., prije svega, puno zdravlja, puno radosti i puno ljubavi. Mislim da su to tri najbitnije stvari u životu", istaknuo je Tomašević.

Na pitanje što su mu rekli korisnici Prenoćišta u Kosnici i koje su njihove novogodišnje želje, Tomašević je odgovorio da su mu rekli da im je najbitnije zdravlje i, naravno, sigurnost, u svakom smislu.

"Zajedno smo jeli, podružili se, bilo je i nekih prigovora na javni prijevoz, pa ćemo se i to truditi unaprijediti, kako bi im javni prijevoz do centra grada bio bolji", dodao je.

Pirotehnika smeta i ljudima i životinjama

Zamoljen da komentira to što u Zagrebu nema vatrometa u organizaciji Grada, a neki građani svejedno koriste petarde i pirotehniku, Tomašević je rekao da su donijeli takvu odluku nakon niza gradova koji su se pridružili inicijativi da ne bude vatrometa.

"Na građane ne možemo direktno utjecati, ali mislim da je to početak novog trenda, i vjerujem da će i dio građana sljedeće godine sve manje koristiti pirotehnička sredstva. Jer, osim što smetaju životinjama, isto tako, smetaju i ljudima", kazao je Tomašević.

Dodao je da mu je drago što se Zagreb u tome pridružio i Osijeku i Rijeci i Puli i drugim hrvatskim većim i manjim gradovima.

Pročitajte i ovo Doček u Zagrebu ČEKA SE PONOĆ Kako će hrvatski gradovi ući u Novu godinu? Pogledajte kako se atmosfera zahuktava na glavnim trgovima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pronašli rješenje Obrat u Zagrebu: Odustalo se od novogodišnjeg vatrometa, pogledajte čime će ga zamijeniti

Pojasnio je da je već bio ugovoren vatromet u organizaciji Grada Zagreba, ali da im je tvrtka s kojom su to ugovorili izašla u susret i odustala, bez bilo kakvih financijskih penala, tako da nije bilo dodatnih financijskih troškova za Grad.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Velike promjene Sve što je obilježilo Zagreb 2022.: Novi model naplate otpada, otkazi u Holdingu, ukidanje mjere roditelj odgojitelj

Ponovio je da će na Trgu bana Jelačića Zagrepčanke i Zagrepčane zabavljati mlade nade hrvatske glazbe, Pips, Chips & Videoclips, Nipplepeople, a bit će tu i konfeta i vizualnih efekata pa će se, dodao je, na drugačiji način obilježiti odbrojavanje.

Nakon Prenoćišta Crvenog križa u Kosnici, gradonačelnik Tomašević uputio se u Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, a potom u zagrebačku Javnu vatrogasnu postrojbu te Policijsku upravu zagrebačku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene