Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U elementu

Bandić kao slavni Sean Connery: "Skoro sam riknuo. Al nećete me ubit. Srce mi je ko kanta"

Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je, odgovarajući na kritike oporbe, da je Zagreb pripremljen za odvojeno prikljupljanje otpada koje bi trebalo krenuti od 1. veljače i da će biti "prvi po kantama u Hrvatskoj".

Glavna točka dnevnog reda sutrašnje sjednice Gradske skupštine je tema koja već neko vrijeme zaokuplja zagrebačku javnost - odluka o prikupljanju miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iznenadna smrt Na ulazu u Bandićevu zgradu zapaljen je lampion, na zgradi Poglavarstva crna zastava Slika nije dostupna "Zagreb je siguran" Bandić o napadu na policajca: "Najoštrije osuđujem ovaj bezočni čin nasilja"

Milan Bandić odmah je počeo s odgovorima na pitanja novinara i na kritike oporbe da se odluka donosi na brzinu i da se na zna što će se s tim otpadom, o čemu je danas nekoliko oporbenih stranaka održalo konferencije za novinare.

"Citirat ću 11. tezu Feuerbacha. To vam je mladi Marx ako niste znali. Različito su filozofi tumačili problem otpada, ali ga treba riješiti. To što vi govorite je umjetnički dojam. Nitko nije riješio problem zadnjih 60 godina, ni država ni grad, no morat ćemo ga riješiti zajedno", rekao je Bandić. 

"Najpripremljeniji smo, ali ja nisam farizej. Za to nam treba najmanje četiri godine. I opet ćemo napraviti prvi. Za četiri godine ćemo napraviti centar za gospodarenje otpadom i mehaničko biološku obradu otpada", kazao je Bandić dodavši da građani već sada imaju manje račune te da treba poraditi na svijesti građana da ne "ne trpaju sve u istu kantu".

''Svaku podjelu kanti ćemo organizirati, prisežem vam. Podijelit ćemo kante, bit ćemo prvi po kantama u Hrvatskoj. Ali vi na to nećete doći, doći ćete kad je moj auto u pitanju'', kazao je novinarima i tako se opet dotaknuo slučaja s njegovim službenim automobilom koji je bio na popravku pa je nekoliko dana koristio zamjenski s daruvarskim tablicama što nije prošlo neprimijećeno u javnosti.

"Tri dana sam se s time zabavljao. Napravim performance u garaži i dođe 12 kamera. Osamnaest godina sam na funkciji u gradu, nikada toliko kamera nije došlo", kazao je Bandić.

Dodao je i da je on "ćaća PR-a" te da ima radio i televiziju da bi radili najbolje od svih.

Kad je riječ o gašenju tvrtke Terme Zagreb, što je također jedna od tema na Skupštini, Bandić je to ovako pojasnio: "Direktorica tvrtke bila je kćer tadašnjeg predsjednika države koji je bio dobar s predsjednikom uprave Ine. Ništa, ili jako malo se napravilo: nema više ni predsjednika ni direktorice. Ina više nema koncesiju nad termalnom vodom, nego privatni koncesionar s kojim ćemo mi ići u koncesiju."

Gradonačelnik je usput otkrio i kako policija svakodnevno posjećuje gradsku upravu, ali da institucije trebaju raditi svoj posao.

Proteklih je dana zagrebački gradonačelnik također bio u žiži javnosti zbog svojeg automobila; prvo kada je održao konferenciju za medije u garaži kako bi objasnio zašto se vozi zamjenskim vozilom daruvaskih oznaka, a potom je na svoje instagramu u nedjelju objavio da se opet vozi u svom službenom automobilu

"Javljamo svekolikom zabrinutom pučanstvu radosnu vijest da se vratio naš stari auto sa servisa i da nema više 'strašnog' zamjenskog automobila i da kao i do sada može mirno spavati", stoji u Bandićevoj objavi.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene