Iako se situacija na karlovačkom području polako smiruje, slaba je to utjeha mnogima čije kuće još plivaju u vodi. I kod njih je bio premijer i dao im posebnu poruku oko borbe s poplavama. Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov je uz nasip na Korani, gdje se i sada dežura.

Galerija


Sustav obrane ne funkcionira svugdje, a je li, kao što premijer Plenković kaže, iz godine u godinu bolje, za Dnevnik Nove TV komentirao je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Vezani članci Box barijere u Gunji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dnevnik Nove TV istražuje: Svaka jača kiša podsjeća da se nismo maknuli od vreća s pijeskom - a novca ima! DVD Belajske Poljice (Foto: Dnevnik.hr) Muke po malom DVD-u kraj Karlovca: Obnovili vatrogasni dom tek prošle godine, a sad će morati opet

''Što se tiče naših box-barijera, one su definitivno i prošle i ove godine dale rezultate i opravdale zašto su napravljene. Ali svima nama u Karlovcu je jasno da je cjelovit sustav obrane od poplava jedino rješenje i da on nema nikakvu alternativu'', smatra Mandić.

Iz Grada Karlovca rade ubrzano na rješenjima za obranu od poplava. Radi se na takozvanom lex Karlovcu, projektu teškom otprilike 120 milijuna eura.

''Kad govorimo o sustavu obrane od poplava, Hrvatske vode u konačnici imaju priliku povući sredstva za cijeli sustav obrane grada Karlovca. Lex Karlovac je vezan uz to i to je jedan bitan dokument koji je Sabor donio da bi se cijela ta procedura odredila što kvalitetnije. Nama je jasno da se europski novac može povući do 2023. i što se tiče nas u Karlovcu mi činimo zaista sve što je u našoj moći i Karlovačke županije, ali isto tako očekujemo da i Hrvatske vode i Ministarstvo za zaštitu okoliša odrade svoje. Ja se nadam da ćemo uspjeti'', kazao je Mandić i dodao da vjeruje da će se u idućih tri do pet mjeseci potpisati ugovor.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr