Zagreb slavi svoj dan. U gradskoj skupštini održana je svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade Grada.

Galerija


Među dobitnicima su pjevač Đimmy Stanić i zlatni Paraolimpijac Dino Sokolović. Zagrepčankom godine proglašena je glumica i sopranistica Mirjana Bohanec najpoznatija po ulozi Ane Šafranek u filmu ''Tko pjeva zlo ne misli''.

Vezani članci Navijači West Ham United-a u Harts pubu na Opatovini - 1 Makljaža u centru Zagreba: Letjeli stolovi i stolci, potukli se navijači West Hama i Dinama? Milan Bandić Nelogičnosti u iznajmljivanju zagrebačkih poslovnih prostora: "Zagreb je u 20 godina izgubio 200 milijuna kuna"

"Predivan osjećaj, naravno. Ja sam silno ponosna na to. Vjerujem da postoji još puno zagrepčaniki koje su zaslužile taj isti naziv" rekla je zagrepčanka godine Mirjana Bohanec. 

Na svečanu sjednicu stigao je i premijer Plenković koji je također održao kratki govor.

"Zagreb je i sveučilišno središte i grad kulture, grad sporta, grad gospodarstva, grad znanosti, grad u kojem turistička postignuća koje je doživio Zagreb u proteklih nekoliko godina vjerojatno svi mi skupa nismo mogli ni sanjati" rekao je Andrej Plenković.

Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako Zagreb bilježi pad nezaposlenosti i gospodarski rast u odnosu na ostatak zemlje. "Želimo da Zagreb bude primjer drugima" rekao je.