Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi Protokol o zajdeničkim zadacima

Gradonačelnik Bandić razgovarao s građevinarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić održao je sastanak sa predstavnicima graditeljskih tvrtki koje djeluju na području Zagreba, Sindikata graditeljstva Hrvatske i Hrvatske gospodarske komore - Komore Zagreb.

Sastanak je inicirao Sindikat graditeljstva Hrvatske u svrhu rješavanja aktualnih problema u djelatnosti graditeljstva u kojoj na području Zagreba posluje 1976 pravnih osoba - trgovačkih društava s oko 23 tisuće zaposlenih. Uz njih, graditeljskom se djelatnošću bavi još oko 1500 obrtnika koji angažiraju veći broj stalnih ili povremenih radnika. Ukupne gospodarske teškoće i niska razina investicijskih aktivnosti intenzivno se odražava na stanje u graditeljskim djelatnostima u Zagrebu.

Gradonačelnik je prepoznao probleme i uvažio prijedloge sudionika današnjega inicijalnoga sastanka, ističe se u priopćenju. Zaključeno je da će se u okviru suradnje, kakva je i dosad postojala na temelju Protokola o zajedničkim zadacima i obvezama iz 2001., tijekom iduća dva tjedna (do kada će se Uredu gradonačelnika dostaviti mišljenja i konkretni prijedlozi), utvrditi konačni tekst novog Protokola od kojega se očekuje postupno rješavanje problema u graditeljstvu u idućih tri do pet godina.

Pročitajte i ovo Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

>> Jakuševčani demonstrativno napustili sjednicu prije kraja; Bandić: Ja nisam führer

Novi Protokol će, dogovoreno je, sadržavat konkretne investicijske programe u kojima bi mogla participirati i kvalitetno se za njih pripremiti zagrebačka građevinska operativa, stoji u priopćenju.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene