Ivana Pezo Moskaljov, reporterka Dnevnika Nove TV, pitala je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića hoće li se ispričati zbog svoje seksističke izjave. No, umjesto odgovora Bandić je uzvratio uvredama.

Galerija


Na pitanje hoće li se ispričati zbog izjave o ženama i smatra li to s obzirom na njegovu visoku političku dužnost i funkciju primjerenim gradonačelnik Milan Bandić je odgovorio u trećem licu. "Bandićev altruizam koji živi cijeli život je širok i velik. Oni koji se ne mogu uklopiti u taj altruizam, ja im nisam kriv. Tko se prepoznao u tome, prepoznao se, tko nije - Bože moj", rekao je Bandić.

Vezani članci Milan Bandić Bandić se obrušio na mjere Stožera: "Ovo je mogao donijeti samo netko tko se ponaša kao da ima ular pa ne vidi dovoljno široko" Vesna Nađ (Video: Dnevnik Nove TV) Zastupnica kojoj je Bandić rekao da se baci u Savu: "Od njega sam svašta čula, ali ovo me malo štrecnulo..."

Za svoju izjavu: "Jel vi znate da Bandić svima da? Ja da sam žensko bio bi najbolje žensko!
A ja sam jedan mali muškarac, al ja svima dam!" gradonačelnik se ipak nije ispričao.

Gradonačelnik Bandić odgovara na pitanja o neumjerenoj izjavi (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Gradonačelnik Bandić odgovara na pitanja o neumjerenoj izjavi (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Umjesto odgovora na konkretno pitanje novinara, da li misli da je pretjerao s izjavom o ženama, Bandić je odgovarao prozivkama i uvredama. "Vi ste očito na drugoj strani, hvala vam lijepo! Odgovorio sam vam, nećete me isprovocirat kao u Kozari putevima, vi ste na drugoj strani", rekao je Bandić.

Pravobraniteljica za ravnoprovnost spolova osudila je uvredljivo i omalavažavajuće komentiranje žena.

Kristina Čačić iz udruge B.A.B.E. kaže da Bandić vrijednost žene svodi na njezinu seksualnu aktivnost. "Ovo nije prva njegova izjava takve naravi, to je već određeni obrazac ponašanja koji ostaje neosuđen", kaže Čačić. 

Bandićevo ponašanje neprihvatljivo i stručnjacima za komunikaciju. Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček okarakterizirala je Bandićevo ponašanje kao često nekulturno, agresivno i napadački u slučajevima kada mu netko postavi pitanje koje njemu ne odgovara. "Jer kultura komunikacije na koju se on poziva je nešto što bi on prije svih trebao slijediti kao čelni čovjek Zagreba" kaže Kišiček.

Gradonačelnik Bandić odgovara na pitanja o neumjerenoj izjavi (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček (fOTO: Dnevnik.hr)

Primjer takvog ponašanja vidi se u direktnom obraćanju Bandića prema glasnogovornici Pezo: "A vas molim koji vodite, da vodite ovu presicu na dostojanstven način oni koji ne mogu neka uzmu mikrofon i kameru i neka napuste uljuđeni sastanak, jel u redu? Tko se ne može strpit! Gospođo Pezo to vi nosite od svog odgoja. Ali u ovoj kući se tako ne možete obraćat! Možete doma, izvolite dalje", govorio je Bandić.

"Jedino gdje sam uspjela zaista ostvariti svoje ambicije i ono što radim to je gradska uprava na čelu s Bandićem i ja mu se na tom jedino mogu zahvaliti. Mene osobno to nije povrijedilo jer su moja iskustva upravo suprotna!" nakon inzistiranja odgovorila je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Gradonačelnik Bandić odgovara na pitanja o neumjerenoj izjavi (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Gradonačelnik Bandić odgovara na pitanja o neumjerenoj izjavi (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Anka Mrak Taritaš, predsjednica stranke GLAS, kaže da će svi raspravljati o izjavi, a ne o tome da u ponedjeljak počinje škola da su ljudi izbezumljeni i ne mogu doći s jednog kraja na drugi. "Troše se novci poreznih obveznika grada Zagreba na sulude projekte i ideje. I ti prioriteti su isključivo Bandićevi prioriteti", kaže Mrak Taritaš.

I kako je krenulo u metropoli ne nazire im se kraj.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr