Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj trudnice na trajektu

FOTO Šokantne fotografije glisera Hitne: Gradonačelnica Supetra već je upozoravala na problem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnica Supetra Ivana Marković i prije današnjeg tragičnog slučaja upozoravala je na problem hitnog prijevoza na Braču.

Šokantna vijest da je trudnica s Brača mrtav plod rodila na trajektu prema Splitu ponovno je otvorila pitanje hitne medicinske pomoći na Braču.

Pročitajte i ovo Isporuka šeste brze brodice na Braču - 3 Prisustvovao i Beroš Pomorska hitna pomoć doblila šestu brzu brodicu: "Ovo je značajan iskorak u našem javnom zdravstvenom sustavu i tu naš posao ne staje" Snimljene pijavice kod Pule i Brača upaljen žuti meteoalarm VIDEO Opasno vrijeme: Pijavica protutnjala Bračom, druga snimljena kod Pule

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković već je upozoravala na problem. I u današnjem statusu objasnila je zašto se žena vozila trajektom, prvo iz splitske bolnice na Brač, a zatim zbog krvarenja natrag s otoka na kopno.

"Radi se ponovo o hitnom medicinskom prijevozu. Jednom gliseru nije radio motor, dok na drugom, zamjenskom, navodno nisu radili brisači te nije bio u mogućnosti prevesti pacijenticu u Split", napisala je Marković.

U rujnu 2021. Marković je objavila šokantne fotografije na kojima se vidi loše stanje glisera za prijevoz hitnih pacijenata. 

Voditelj Hitne medicinske pomoći "Brač" tada je govorio da brodovi nisu reprezentativni, ali da jesu ispravni. Vlasnik privatne tvrtke koja za hitnu odrađuje transporte rekao je da je na slikama zamjenski brod. Glavni je u to vrijeme bio na popravku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene